PUBLICITAT

El 39% de les intervencions són sanitàries

  • Vila diu que el transport sanitari es mantindrà igual fins que finalitzi el contracte
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Els tres valors del cos de Bombers: tècnica, ètica i comunicació, «són els que ens han permès dur a terme les 2.314 actuacions l'any 2011», va explicar ahir el director del departament del cos, Joan Carles Recasens. Les intervencions que més van augmentar són les sanitàries, amb un 19%, i van passar a ser les més nombroses, representant el 39%

En aquest sentit, Recasens va declarar en l'acte oficial de la festivitat del patró del cos de Bombers, que la direcció ha presentat un informe al Ministeri d'Interior amb una proposta per assumir més serveis sanitaris, i d'aquesta manera afavoririen que el Govern s'estalviés recursos, «s'ha de mirar bé on es retalla», va afegir. El ministre d'Interior, Marc Vila, va explicar que el transport sanitari de moment es mantindrà igual, o com a mínim fins que s'esgoti l'actual contracte; el ministre d'Interior també va afegir que s'està fent un estudi i que no es descarta que quan finalitzi el termini es puguin fer canvis.

Un 2%menys / El balanç de les intervencions del cos de Bombers del 2011, proporcionat ahir pel Govern, mostra que la xifra d'intervencions de l'any passat és lleugerament inferior a la del 2010, concretament, un 2% menys.

La causa d'aquesta reducció global va ser la forta davallada de les assistències tècniques, que el 2011 van ser d'un 33% menys; d'aquestes assistències, les més nombroses van ser les relacionades amb productes perillosos, aigua i electricitat, segons va fer constar el Departament d'Estadística.

Les intervencions que van augmentar van ser: les sanitàries amb un 19%, els salvaments un 18% – el major nombre d'assistències es van fer en accidents de trànsit, que van augmentar un 26% –i els incendis un 12% – els més habituals en habitatges, que representen el 46%–. Però el que més va augmentar respecte al 2010 van ser les pràctiques en un 59%.

PER PARRÒQUIES / Andorra la Vella i Encamp van ser les parròquies on es van fer més intervencions i la que menys en va registrar va ser Ordino. El parc d'Andorra la Vella també va ser el que va fer la majoria d'intervencions, un 47%. També ve destacar el parc del Pas de la Casa amb 280 intervencions de sanitaris.

Per mesos, l'agost i el febrer van ser els de més activitat, concretament al febrer es van doblar les intervencions fetes el 2009. Per contra, el novembre i l'octubre, van ser els mesos de menys activitat, en aquest segon cas amb menys de 50 intervencions respecte al 2010.

Durant el 2011, el nombre d'intervencions per cada mil habitants es va situar en 29, i el cos va disposar de 111 mitjans humans, 79 dels quals són bombers, una xifra que representa que Andorra disposa d'1,4 bombers per cada mil habitants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT