PUBLICITAT

DA debatrà sis ponències en el seu primer congrés ordinari

E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esther París i Carles Torralba Foto: ANA/ N.M.

La militància demòcrata debatrà dissabte sis ponències en el seu primer congrés ordinari, que hauran de dotar de «contingut programari» de Demòcrates per Andorra. El partit en va rebre una desena, algunes de les quals es solapaven, pel què s'ha treballat per agrupar-les. Segons va manifestar el secretari general, Carles Torralba, bona part de les ponències s'han centrat en el camp econòmic.

Així, la primera versa sobre els càrrecs públics i persegueix «redefinir a nivell de salaris i compatibilitats». La segona de les ponències enumerades pel secretari general de DA tractarà l'obertura econòmica i la representació exterior. En línia similar, la tercera buscarà establir les bases d'una economia sostenible. D'altra banda, la quarta de les ponències que es sotmetrà a votació dels militants de DA és per a una «major qualitat democràtica», en la què, segons Torralba, no s'inclou la proposta sorgida del comitè parroquial de Sant Julià de Lòria en el sentit de modificar la llei electoral, segons va matisar el secretari general de la formació. La següent parlarà de recuperar l'atractiu de la nacionalitat, i finalment la sisena de les ponències perseguirà l'eficiència en les administracions públiques i parapúbliques. Val a remarcar que totes les ponències seran defensades per dones.

El congrés, que s'ha de celebrar a l'Ordino Studios dissabte i en el que es preveu la participació de més de 160 afiliats –DA compta amb un total de poc més de 300 militants–, ha de servir per «agafar velocitat de creuer» i marcar «el funcionament normal i ordinari de qualsevol partit», va remarcar Torralba, explicant que el que queda per fer és constituir les comissions sectorials i que aquestes comencin a treballar. Els estatuts de la formació preveuen la celebració d'un congrés ordinari anyalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT