PUBLICITAT

Una nova crida del Consell d'Europa

  • L'Assemblea va enviar ahir un comunicat as parlaments dels països membres, per demanar més compromís
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sessió del Consell General Foto: EL PERIÒDIC

En un comunicat enviat ahir des de Paris als parlaments de tots els països membres, l'oficina de l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa, recordava que «el Dia Internacional de la Dona, cada any des de fa més d'un segle, ens insta a reflexionar sobre el fet que les dones i les dones no tenen les mateixes oportunitat a la vida».

Aquest any, continua el comunicat, «ens hauria de recordar que la igualtat i la democràcia estan intímament lligades i que l'una no pot existir sense l'altre». L'oficina també insisteix en que «la feble representació de les dones en política perjudica la plena legitimitat i representativitat de les institucions, impedeix que la qüestió de la igualtat estigui entre les prioritats polítiques i disminueix la credibilitat dels governs per la manca de progressos decisius tant en la lluita contra la discriminació de gènere, com en la promoció dels drets de les dones.»

Sense la participació i la representació de les dones en el debat públic, en els partits polítics i en les institucions «no hi haurà una democràcia verdadera». A Europa, malgrat els avenços aconseguits i un marc jurídic desenvolupat, algunes barreres jurídiques i practiques continuen entorpint la participació de les dones en la vida pública i política; «el despertar democràtic de la primavera 2011 en el món àrab esdevindrà ràpidament un hivern», insisteix el text. e en aquests països. L'oficina del COE també reconeix que per eradicar la desigualtat i establir es bases d'una democràcia sòlida, sostenible i participativa, cal la voluntat política de tots. «Homes i dones s'han de comprometre en un mateix combat per la democràcia i la igualtat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT