PUBLICITAT

Encamp s'empassa la píndola del nou límit fronterer

  • El cònsol, Jordi Mas, afirma que l'interès del país també és el de tots
GLÒRIA GURDÓ
ENCAMP

Periodic
La sessió del Consell de Comú d'Encamp, ahir Foto: ANA / M. C.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va reconèixer ahir, després de la sessió de consell de Comú, que la nova frontera entre França i Andorra no satisfà tots els encampadans ja que no «entenem gaire perquè no s'han respectat els esquemes del què és la tradició de fronteres de muntanya en el seu disseny». Mas també va afegir que «tot i que cada país aporta la seva cartografia, hi ha documents del Comú que fixen els límits de la parròquia en un altre lloc».

Amb tot, va acabar per valorar l'acord de manera positiva. «És interessant des del punt de vista de les fonts d'aigua i de les captacions del Pas de la Casa». I sobretot, va insistir en que respon a «l'interès general del país i entenc que com a tractat internacional entre dos Estats, és una norma superior i important que obre la porta a la signatura d'altres convenis».

En canvi, el conseller de l'oposició, Joan Sans, va considerar que el tractat de nova frontera «s'hauria d'haver tancat amb la posició que sempre s'havia defensat des d'aquesta parròquia, tant des de la majoria com de l'oposició».

Sans es va mostrar decebut amb la majoria comunal «perquè no fa ni tres mesos de la nova corporació comunal i decisions importants com Saetde, la Valira Nova o les fronteres no es prenen aquí i no podem dir res perquè són competència del ministre».

Sans va ironitzar alhora de recomanar «una rebaixa dels sous dels cònsols per repartir-los entre els ministres encarregats d'aquests temes». La sessió d'ahir també va acordar demanar al Govern que inclogui el Carnaval d'Encamp en el calendari de festes assenyalades que permet l'obertura de locals d'oci fins a les sis del matí.

Altres qüestions que la corporació local va tractar ahir van ser l'eliminació del recàrrec medi ambiental després de la sentència desfavorable del Tribunal Superior de Justícia i la reconsideració del projecte d'aïllament del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, on s'havien d'instal·lar plaques solars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT