PUBLICITAT

Carchat, conservador a la part principal a la Guàrdia

  • Fins al migdia es disputa la prova de terra, que posarà a prova els pilots després de tant d'asfalt
EL PERIÒDIC
LA GUÀRDIA D'URGELL

Periodic
Joan Carchat, en un cursa d'aquest any amb el Peugeot 107. Foto: FOTO ESPORT

Ahir va arrencar una nova prova del Volant RACC-Desafio Mobil Mavisa 2010, amb Joan Carchat i Lluís Bigordà en la línia de sortida. Però la jornada d'ahir era tan breu com un quilòmetre d'especial que res no va aclarir en la classificació, la qual serà diferent avui, després de tot un matí amb gairebé 70 km cronometrats. Amb tot, Carchat, que ocupa el lideratge a la classificació general, ja ha afirmat que sortirà amb conservadurisme.

La prova que es disputa a la Guàrdia d'Urgell és la primera de la temporada amb superficie de terra, i aquí tant les mecàniques com els pilots patiran. Carchat és, per això, caut, tot i que en el món dels ral.lis es diu que aquell que és ràpid en asfalt mullat, també ho és en terra: "Fins que no ho hagi provat a fons no estaré del tot segur que sigui cert; he tingut l'ocasió de fer alguna prova i no va anar gens malament".

Carchat lidera la classificació general abans d'aquesta cita a la Guàrdia amb 58 punts, pels 56 que suma el seu màxim rival, Víctor Pérez. L'altre andorrà en competició, Lluís Bigordà, suma 36 punts empatat amb en la tercera posició amb Jordi Trius. En aquest sentit, Bigordà assumeix el repte de debutar en terra: "L'objectiu serà agafar-li el feeling a la terra, un escenari del tot desconegut per a nosaltres. Les reaccions del cotxe són diferents a les que estem acostumats, i controlar-les serà bàsic per continuar la progressió ascendent que volem mantenir fins a final de temporada".

Per altra part, la cursa catalana serveix també per puntuar al Campionat de Catalunya i per a la Copa de Catalunya, i en aquesta lluita s'hi trobarà un altre andorrà, Àlex Bercianos. Amb el seu Fiat Stilo 2.0 intentarà superar un circuit que no s'espera tan trencat com el del Ral.li d'Àger. Preocupen les altes temperatures que es viuran avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT