PUBLICITAT

L'últim botxí visita el Poliesportiu

  • El River busca avui la tretzena victòria consecutiva contra el darrer equip que el va vèncer, l'Àvila
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sánchez ?tocat, però convocat?, el mes passat contra l'Araba a casa Foto: ÀLEX LARA

La setmana passada el River va aconseguir a la pista del Leyma Natura Corunya un rècord a l'abast de molt pocs equips: una volta sencera invicte en lliga o el que és el mateix en el cas del bàsquet: guanyant. Avui l'equip de Joan Peñarroya s'enfronta, per tant, al darrer equip que el va superar, el Fontedoso d'Àvila (21.00 hores, poliesportiu d'Andorra), en busca de la tretzena victòria consecutiva que fins i tot podria deixar l'equip de Joan Peñarroya a només una de proclamar-se campió de la fase regular en l'Adecco LEB Plata i per tant, consumar l'ascens directe a Or.

És curiós que la trajectòria del River des de la derrota a Àvila, el 19 de novembre passat, contrasta amb la del conjunt que dirigeix Armando Gómez. Mentre que els andorrans ho han guanyat tot –tret la final de la Copa– i va a més el seu pròxim rival ha perdut els sis partits que ha jugat com a visitant, dada que el deixa en la zona mitja-baixa de la taula amb les mateixes victòries que derrotes. És més: l'Àvila no guanya fora des de finals d'octubre i el River no sap ni quan fa que va perdre a casa; aquest any ningú ha estat capaç –repeteixo, en lliga– de superar-lo.

El diàleg de Peñarroya ja se'l sap mitja Andorra. Tan repetitiu com eficaç, les estadístiques així ho confirmen: «No tenim cap davallada perquè no pot ser. La mentalitat de l'equip és sortir a la pista sempre igual i hem de continuar així. Estem en una situació de privilegi i cada vegada estem més a prop del premi perquè no fallem», va dir. La clau és intensitat durant els 40 minuts i no fixar-se en si el rival és de més o menys entitat. És l'única manera: «Els equips de la part alta de la taula no afluixen, fa tres o quatre jornades que no punxen i ens fan estar alerta; fins que no aconseguim l'objectiu no podem parar», va dir.

L'Àvila no és ni molt menys un rival directe però l'anàlisi del partit de la primera volta, el de l'última derrota, delata que no es pot reduir la marxa ni un segon: «Va ser un partit estrany, amb una puntuació molt baixa [56-54]. Vam dominar durant tres quarts però al final vam deixar d'estar al nivell i ells van demostrar que no es deixen anar... Així van capgirar un partit que tenien perdut», va comentar per acte seguit demanar revenja als seus jugadors: «Demà [avui per al lector] és un bon dia per treure'ns aquell regust».

SENSE BAIXES / Tot i que Jimix té el nas trencat i que Pablo Sánchez arrossega encara problemes en un turmell el tècnic tricolor disposarà de tota la plantilla. Per part del Fontedoso Àvila també hi serà tothom. Si el River guanya i Las Rozas perd, la setmana que ve a Ourense l'equip tricolor podria arribar a l'últim esglaó de la categoria. L'ascens és a tocar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT