PUBLICITAT

Turisme s'implica en un nou projecte: l'Andorra Triatló

  • Es farà el 29 de juliol i s'espera un miler de participants
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Llovet, que vindrà al Triatló, en el Tri-Neu de l'any passat a Canillo. Foto: ÀLEX LARA

Turisme s'ha implicat en un nou projecte esportiu per potenciar les visites estrangeres al Principat. Es tracta de l'Andorra Triatló, una cursa diferent d'un esport que se'ns dubte, cada dia guanya més adeptes.

La idea originària prové del club Serradells, que ha aconseguit que aquesta prova s'emmarqui dins del campionat espanyol Wild Wolf Triathlon Setries by Polar. La data assenyalada és el 29 de juliol i tindrà dues modalitats: una professional per als millors especialistes coneguda com l'olímpica i una més popular, sota el nom d'sprint, amb l'objectiu de que s'apunti el màxim de gent. Segons les previsions s'espera un miler de participants en la primera edició, que si funciona tindrà cabuda en el pressupost de Turisme fins el 2014.

El cost de tota la prova ascendeix als 110.000 euros, dels quals el Govern n'aporta 90.000 però el retorn és indubtablement rendible: es calculen uns 3.000 visitants en el primer any comptant els acompanyants dels atletes, unes 4.500 pernoctacions i un impacte econòmic de 607.000 euros, basant-se en les dades oficials de la web www.estadistica.ad; en cas d'èxit al 2013 les xifres s'incrementarien en prop d'un 50% i al 2014 en un 100% (el doble).

ELS RECORREGUTS / El recorregut de la cursa sprint serà de 750 metres de natació, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu. En la modalitat olímpica, les distàncies són el doble. A més, perquè la competició sigui més popular i menys exigent per als amateurs hi haurà la possibilitat de fer-ho per relleus.

L'escenari escollit per fer la prova de natació és el llac d'Engolasters. Es faran una o dues voltes en funció de la modalitat en què es participi. El tram en bicicleta es farà cap a La Comella i es baixarà fins el Pont de Madrid. Per últim, la cursa a peu seguirà el riu i tindrà com a punt d'arribada el Parc Central.

Com no, l'Andorra Triatló comptarà amb els millors especialistes i entre ells hi ha la participació ja confirmada de Xavi Llovet, el guanyador de la Polar Series dels darrers dos anys. Segons Francesc Camp, ministre de Turisme, «tenim un entorn natural privilegiat i curses com aquesta o la Ultratrail han de marcar el camí a seguir».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT