PUBLICITAT

La llei de bombers es treballarà en paral·lel amb la reforma de la funció pública

  • El cos presenta una proposta per assumir més serveis sanitaris
  • El nombre d'intervencions es redueix un 2% el 2011 arribant a les 2.314
08032012_bombers
Vila, Martí i Recasens durant els parlaments de la diada del patró dels Bombers.. Foto: ANA / MARTA TORT
El Cos de Bombers ha celebrat aquest dijous el seu patró, on s'ha aprofitat un cop més per reclamar l'elaboració d'una llei que reguli aquest cos especial. El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, ha indicat que s'hi està treballant, però que és una llei que s'ha de fer en paral·lel amb la imminent reforma de la Llei de la Funció Pública. Vila, així com el cap de Govern, Toni Martí, han parlat de l'esforç de contenció que ha de fer l'administració, incloent els cossos especials. El ministre també ha destacat el fet que s'hagi mantingut la direcció del Cos de Bombers, per la qual cosa els ha demanat lleialtat.
El director de Bombers, Joan Carles Recasens, ha lamentat que la llei de bombers s'hagi tornat a encallar, tot i que entén que sigui perquè s'està a l'espera del que passi amb la Llei de la funció pública, i que per tant, s'ha d'evitar que "una llei nova no xoqui amb una que s'acaba de modificar". Malgrat tot, ha tornat a reclamar una llei que reguli la manera de funcionar del cos i la manera de valorar els agents, entre d'altres aspectes.

Recasens també ha indicat que el pressupost del 2012 s'ha fet seguint les línies d'austeritat marcades pel Govern, però que s'intentarà fer una inversió per adquirir tauletes gràfiques per facilitar el treball sobre el terreny.

El director dels Bombers també ha explicat que han presentat un informe al Ministeri amb una proposta per assumir més serveis sanitaris per permetre que el Govern s'estalviï recursos. En aquest sentit, el ministre Marc Vila ha indicat que el transport sanitari de moment es mantindrà igual fins que s'esgoti l'actual contracte, però que hi ha un estudi en marxa i no descarta que quan finalitzi el termini es puguin fer canvis.

Vila també ha demanat un esforç al Cos de Bombers tenint en compte l'època de contenció que s'està vivint, no només en el sentit de les retallades salarials, sinó també en l'optimització de recursos i del temps. El ministre considera que majoritàriament els cossos especials han rebut bé la mesura de les retallades, tot i que troba lògic que hi hagi una certa disconformitat tenint en compte que és als cossos especials i sobretot a la Policia on hi haurà més afectats perquè tenen uns salaris més alts.

El ministre també ha aprofitat el seu parlament per demanar lleialtat a la cúpula directiva, després que el Govern l'hagi ratificat perquè "la voluntat és valorar la professionalitat i anar despolititzant l'administració". De la seva banda, Recasens ha dit que ell fa 29 anys que és lleial al Cos de Bombers, i que encara que una de les dues associacions vulgui portar la llei de retallades a la justícia, "la direcció ni hi entra ni hi surt", i segueixen vetllant perquè tothom continuï amb les seves responsabilitats.

Els Bombers van fer un total de 2.314 intervencions durant el 2011, una xifra un 2% inferior a la del 2010, a causa de la reducció d'un 33% de les assistències tècniques, com obertures d'ascensors o fuites d'aigua, entre altres. En canvi, les intervencions sanitàries han augmentat un 19%, els salvaments un 18% i els incendis un 12%. A més, les sortides sanitàries han passat a ser les més nombroses, representant el 39%. La parròquia amb més sortides és Andorra la Vella, seguida d'Encamp, i el nombre d'intervencions diàries es manté en sis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT