PUBLICITAT

Més internet sense tocar el preu, però encara més car que als països veïns

  • Els forfets multipliquen el volum de dades, arribant fins a les tres gigues
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra Telecom va fer públiques ahir les noves tarifes per als telèfons mòbils, que cerquen l'objectiu d'«adaptar-se a les necessitats actuals», pel fet que «cada cop són més els usuaris que utilitzen el seu telèfon per connectar-se a internet», segons va informar la parapública en un comunicat. Els nous preus per als forfets Mobiland i els de dades multipliquen fins per dotze la capacitat de navegar a través del mòbil. És el cas, per exemple, del forfet Mobiland 29, que passa del màxim de navegació dels 20 Mb actuals als 250 Mb, a partir del mes d'abril. Les rebaixes permeten reduir les importants diferències amb els països veïns, tot i que navegar per internet des d'un mòbil andorrà seguirà sent més car que als estats europeus.

Els usuaris veuran com a partir de l'abril podran navegar més Mb amb els seus telèfons mòbils. Els forfets Mobiland oferiran dades d'entre les 250 Mb a les dos Gigues (el de 99 euros). Fins ara el màxim permès per la parapública era de 500 Mb. Es tracta, per tant, d'un canvi substancial sense que l'usuari en noti el preu. El que és manté són els 0,50 euros per Mb excedit, així com la resta de condicions per als SMS, minuts nacionals i minuts internacionals.

En el cas dels forfets de dades, és a dir, dels paquets de Mb que es poden contractar individualment sempre que es tingui contracte, també s'amplia la capacitat de navegació. El forfet mini, que fins ara permetia navegar 30 Mb al mes, pujarà fins als 150 Mb, el Maxi fins a la Giga i el Professional fins a les dues Gigues.

On hi haurà més capacitat de navegació serà en els forfets Mobiland Emprenedor. El més car, que costa 110 euros i que fins ara permetia navegar fins als 750 MB, amplia l'oferta fins a les tres gigues. Cal tenir en compte, però, que es tracta d'un forfet que només poden adquirir les empreses.

LA DIFERÈNCIA AMB ELS PAÏSOS VEÏNS / Les noves tarifes segueixen per sobre les de França i Espanya. Per establir una comparativa, amb Movistar per tenir dues Gigues pagues 25 euros mensuals, mentre que a Andorra Telecom en pagaràs 39 a partir de l'abril. Per aquest preu amb Movistar tens cinc Gigues. En el cas francès, amb Orange tens un Giga per 19 euros quan a Andorra te'n costa 30.

Les ampliacions d'Andorra Telecom entraran en vigor l'1 d'abril i serà a la factura del maig on es veurà reflectida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT