PUBLICITAT

Èxit del servei de fraccionament de tributs a Escaldes-Engordany

  • El 2012 ja s'han registrat al servei 69 persones, 43 en els últims tres dies
L. F. M.
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Núria Gómez i Eduard Molné, ahir durant la roda de premsa Foto: TONY LARA

el Comú d'Escaldes-Engordany, amb l'objectiu d'alleugerir la càrrega dels impostos als seus ciutadans, ha posat en funcionament aquest any el servei de fraccionament de tributs; aquest permet demanar el pagament fraccionat dels impostos, i amb tan sols dos mesos ja ha rebut un total de 69 sol·licituds per a aquest any, 43 en els últims tres dies, segons va explicar ahir la consellera de Finances, Núria Gómez.

El servei permet fer els pagaments en un termini de deu mesos efectuats dins l'any natural, mitjançant domiciliació bancària i l'impost mínim del fraccionament és de 30 euros. Les persones que vulguin sol·licitar el fraccionament poden fer-ho al Servei de Tràmits del Comú i poden descarregar el formulari a la pàgina web. La sol·licitud per l'impost de foc i lloc es pot fer fins el proper 30 de març. Gómez també va dir que des del Comú s'han editat 8.000 passamans per informar a tots els escaldencs d'aquesta opció que afecta a l'impost de foc i lloc, a les taxes sobre la higiene i l'enllumenat públic, a l'impost sobre la propietat immobiliària edificada, a l'impost sobre els rendiments arrendataris i a l'impost sobre la radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals.

Augment de la demanda / El 2009 va començar aquesta iniciativa comunal facilitant el pagament de l'impost de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals en dos terminis (primavera i tardor), ara, tal i com va explicar la consellera de Finances, s'amplia aquest servei a la resta d'impostos i taxes comunals.

Gómez va fer constar que en els últims tres anys el nombre de demandes ha estat al voltant de la trentena, però que al 2011 ja es va notar un fort increment fins a 49 demandes.

Des del Comú van voler recordar als ciutadans que si no poden fer front a l'impost de foc i lloc, poden acollir-se al Reglament d'exempcions de caràcter social i que als joves del 18 a 30 anys que sol·licitin l'obertura d'un primer negoci a la parròquia queden exempts de pagar l'impost de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals, la taxa sobre higiene i enllumenat públic durant el primer any d'activitat comercial. Des de que es va posar en funcionament aquesta iniciativa l'any 2008, 19 negocis han estat exempts, tal i com va informar ahir Gómez.

Segons les dades proporcionades ahir, actualment a la parròquia hi viuen 9.864 persones i hi estan registrats 1247 negocis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT