PUBLICITAT

Esteve sacrifica els resultats per guanyar en experiència

  • Ell, Ruíz, Puig i Gutiérrez són els únics de la FAE que no han millorat punts FIS en el que va de 2012
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Kevin Esteve en la trobada de Nadal de la FAE, al desembre a Arcalís Foto: TONY LARA

Molta gent es preguntarà que és d'aquell Kevin Esteve que la temporada passada va enlluernar amb un sisè lloc en el descens de la supercombinada, als Mundials de Garmisch-Partenkirchen. Ha passat un any i el corredor d'alpí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) està passant desapercebut; fins i tot massa perquè aquell resultat convidava a pensar que tard o d'hora es tornaria a repetir.

Això té una explicació que s'allunya molt del va ser flor d'un dia. Es deu a un canvi en la metodologia de treball. Esteve és jove –22 anys– i aquest curs està fent per primera vegada la copa del Món. Així li és més difícil puntuar –per això en el que va de 2012 no ha baixat punts FIS en cap disciplina i des de l'octubre tan sols ho ha fet en el gegant. Esteve, però, assumeix la situació amb el recolzament de la direcció tècnica de la FAE: «És molt més difícil puntuar competint en el circuit mundial que en curses FIS. Per això a nivell de resultats està estancat», va dir Carles Visa. El canvi de directrius es basa, per tant, en prioritzar l'experiència en proves de màxim nivell. «Això moltes vegades el fa deprimir-se però ha de tenir paciència, aquesta és la millor fórmula per arribar a ser dels millors i nosaltres estem molt contents amb la feina que està fent», va reforçar el director tècnic.

Nil Ruíz, Arnau Puig i Mireia Gutiérrez tampoc han tingut cap millora en les puntuacions FIS en el que va de 2012. Els motius d'aquests tres, però, són les lesions: la Mimi reapareix avui, Ruíz continua arrastrant problemes físics i Puig també necessita més ritme de competició i confiança per demostrar la seva vàlua.

VUIT DELS DOTZE MILLOREN / Dels dotze corredors del primer equip de la FAE vuit d'ells sí han tingut millores durant aquest any. Vidosa, en supergegant i supercombinada. Potser pels anys que porta en rànquing és qui més mèrits té per continuar progressant, tot i que Visa va assegurar que «li falta algun bon resultat en Copa d'Europa i del Món».

Marc Oliveras, que no havia rebaixat cap puntuació en la primera part del curs –d'octubre a desembre–, s'està alliberant i té una millora en el gegant, però gràcies a l'actuació d'ahir a Megève rebaixarà punts també en descens i supercombinada. Joan Verdú és el que més està destacant. «Brillant», va lloar Visa. A banda de l'històric bronze en els Jocs Olímpics de la Joventut ha millorat en gegant i supergegant i està entre els millors del món en la seva edat (16 anys). Josh Alayrach, Robert Solsona i Gabriel Barios també s'han superat en alguna disciplina i segons Visa «encara milloraran més fins a final de temporada», Carmina Pallàs ha entrat en rànquing en gegant i Sara Raméntol, com Verdú de les millors del món de la seva edat (15 anys), ha millorat en eslàlom, gegant i supergegant; en aquesta última disciplina fins i tot té millor rànquing que la Mimi.

En surf de neu Lluís Marín s'està superant en tot. Ahir va sortir la llista actualitzada de boardercross i és 18è en Copa del Món amb opcions d'acabar al top-15 si fa un bon resultat en l'última prova, a Valmalenco. Marín, sense lesions, s'ha convertit en un dels millors amb la taula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT