PUBLICITAT

Reglament comunal per combatre els abusos dels treballadors

  • Els comuns entraran a tràmit una llei perquè no prescriguin els actes administratius que van a la Batllia
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Una treballadora comunal Foto: TONY LARA

Les corporacions volen controlar els abusos i actuacions poc ètiques que realitzen els seus treballadors. Una petició efectuada ahir en reunió de cònsols pel mandatari canillenc, Josep Mandicó, respecte a l'ús –fora d'hores de treball– de material comunal, derivarà properament en un reglament vàlid per a les set parròquies. A més a més, aquest reglament incorporarà d'altres aspectes relacionats amb la conducta laboral, com l'ús del telèfon mòbil, d'internet, i també en conseqüència, de les xarxes socials.

I és que en època de contenció, els comuns volen que els seus treballadors siguin el màxim de rendibles a la feina, una manera també d'economitzar costos. El cònsol de la Massana, David Baró, va fer esment de xarxes com Facebook o Twitter, que poden treure temps de feina comunal. Baró va voler deixar clar que no es tracta de fer un reglament que prohibeixi utilitzar les xarxes socials, sinó de controlar-ho. De la mateixa manera, el cònsol massanenc també va informar que els cònsols s'han posat d'acord en incloure en aquesta regulació comunal aspectes com la seguretat i les dades personals. «El Comú té dades molt valuoses», va recordar, i s'ha de definir aquestes eines i com les han de gestionar els seus treballadors, va informar.

Per la seva part, el cònsol d'Ordino, Ventura Espot, va parlar d'aspectes com factures de telèfon mòbil més llargues del que tocaria, o de la utilització de material laboral que s'utilitza «durant el cap de setmana». Tots aquests aspectes quedaran establerts, en mode de prohibició o de regulació concreta, en el reglament, que definirà les pautes per a l'òptima utilització de les eines de treball i de comunicació dels empleats.

Formacions mancomunades / Seran els responsables de recursos humans de les set corporacions les que definiran aquest nou marc laboral. I també seran ells els que crearan una mena de plataforma de formació mancomunada. L'objectiu, de nou, és el d'economitzar costos. És a dir, tot el que es pot fer internament i entre els comuns, millor que no pas a fora. La idea és que, sempre que es pugui, els treballadors «es formin entre ells», va explicar Espot.

No van ser aquests únicament els temes de funcionament tractats ahir a la reunió de cònsols celebrada a Ordino. Es va avançar en l'aplicació de la signatura electrònica, una acció per «millorar el servei al ciutadà», i es va acordar fer una reunió temàtica respecte a la Llei de transferències i de competències, per definir exactament què ha de fer el Govern i què els comuns.

Finalment, i després de reunir-se, tant amb el Consell Superior de Justícia com amb els grups parlamentaris, es va decidir tirar endavant la proposició de llei per a la interrupció del termini d'execució a la Batllia dels actes administratius. Entrarà a tràmit parlamentari les properes setmanes, va informar Baró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT