PUBLICITAT

L'accés rodat a la natura estarà regulat aquest estiu

  • La xarxa de refugis guardats es completarà amb un a la Vall del Madriu
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els mandataris a Ordino, durant una pausa de la reunió de cònsols, ahir. Foto: TONY LARA

El Ministeri de Turisme i Medi Ambient vol regular de manera nacional l'accés rodat a la natura. La normativa entrarà en vigor a l'estiu, en paral·lel a una campanya «agressiva» de turisme de muntanya. Ho farà prenent com a referència la regulació que ja té Ordino al respecte, en vigor des de fa un parell d'anys.

Així ho va comunicar durant la reunió de cònsols el ministre, Francesc Camp, en una compareixença per informar dels projectes que volen impulsar els propers quatre anys en matèria de medi ambient. Espot va informar que van elaborar unes recomanacions al ministeri i que aquest les prendrà en consideració per a fer la normativa d'accés rodat de caire nacional, juntament amb les contribucions que puguin fer-ne les altres sis corporacions –s'ha de tenir en compte que el territori és de competència comunal i que és especialment delicat l'entorn de la Vall Del Madriu.

En qualsevol cas, i tal i com passa en el cas ordinenc, no es vol prohibir aquest accés rodat sinó regular-lo, fent especial èmfasi en les motos, sobretot les d'enduro, «que fan mol mal als camins de les nostres muntanyes», va manifestar Espot.

Paral·lelament a aquesta regulació dels accessos, el ministeri treballa en d'altres actuacions com l'elaboració d'una xarxa de refugis guardats. Al del Comapedrosa i del Juclà, s'hi afegiran el de Sorteny i un a la Vall del Madriu.

El ministre va exposar als cònsols una llarga llista amb les actuacions mediambientals que es tiraran endavant, com un pla de sanejament de les aigües i un de manteniment de rius i de torrents, la senyalització vertical de camins de gran recorregut o una estratègia turística vinculada amb la conscienciació ciutadana pels efectes del canvi climàtic, que es farà conjuntament amb la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP).

LLEI DE CONSERVACIÓ DE LA NATURA / Finalment, Camp també va anunciar un pla d'embelliment del medi en el marc de l'estratègia nacional del paisatge, així com l'elaboració d'una Llei de conservació de la natura, per protegir el patrimoni natural andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT