PUBLICITAT

DA esmenarà gairebé la meitat de l'articulat de la llei de l'IVA

  • Els consellers demòcrates confien en poder acabar de definir les correccions abans del 12 de març
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres del grup parlamentari demòcrata, en una reunió Foto: TONY LARA

El grup parlamentari demòcrata treballa a contra rellotge en les esmenes a la proposició de llei de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) per evitar haver de demanar una pròrroga. Els consellers generals tenen previst presentar-ne prop d'una cinquantena, el que és a «gairebé la meitat» de l'articulat del text, que compta amb 85 articles més cinc disposicions addicionals, dues transitòries i una derogatòria, a les que s'han de sumar tres disposicions finals.

Així, malgrat que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, expressava l'esperança que no hi hauria una «munió d'esmenes», defensant que el text de la proposició que va presentar corresponia al negociat en l'anterior legislatura entre els consellers socialdemòcrates i els reformistes d'aleshores, sí que les esmenes seran nombroses, entorn el mig centenar.

Si Bartumeu assegurava dilluns passat que «el 95% del text entenc que ja està negociat» i pensava que «malament, Daniel Armengol [conseller demòcrata que ja estava a la comissió de finances en l'anterior legislatura pel grup reformista] pot ara venir a discutir coses ara ja pactades», la versió dels demòcrates ho contradiu. Aquests darrers asseguren que el text entrat pel grup parlamentari socialdemòcrata s'apropa més al que van presentar com a projecte mentre Bartumeu era cap de Govern que no pas al negociat a la comissió legislativa corresponent durant la legislatura passada i que mai va arribar al ple del Consell General per l'avançament electoral. Segons expliquen fonts de DA, el text pactat incorporava una trentena de la seixantena de les esmenes presentades pels consellers de Coalició Reformista, mentre que l'entrat ara pels socialdemòcrates n'incorpora una desena.

D'aquesta manera, sembla que els dos grups no acabaran d'estar d'acord, encara que el president dels socialdemòcrates manifestés que «si estàvem d'acord aleshores, no veig perquè no podem estar-ho a l'abril o al maig del 2012».

A TEMPS / Malgrat que la tasca sigui voluminosa, els consellers demòcrates confien acabar de definir les esmenes a temps per presentar-les dins el termini, que acaba el proper dilluns 12 de març a les 17.30 hores. Segons van exposar fonts del grup parlamentari demòcrata, el treball està força avançat, doncs les esmenes s'han «treballat amb el Govern». La voluntat d'aquestes és evitar que augmenti o davalli la pressió fiscal per a les empreses, de la mateixa manera que es vol evitar un possible augment dels preus per al consumidor. En la valoració econòmica que acompanya el text de la proposició de llei de l'IVA s'explica que l'impacte sobre els ingressos públics s'espera que sigui «neutre». Malgrat la quantitat d'esmenes, «la filosofia del text continua sent la mateixa», van manifestar algunes fonts, encara que algunes de les esmenes presentin canvis «substancials».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT