PUBLICITAT

El Govern encara no ha definit el model de televisió pública

  • Els treballadors demanen que l'Executiu valori que és una televisió «nacional», i no «local»
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un càmera de la televisió pública d'Andorra. Foto: TONY LARA

els acomiadaments ja s'han dut a terme –els dos que manquen es faran la setmana que ve–, però del model de televisió, «no en sabem res», va assegurar ahir el delegat de personal de la parapública, Carles Royo, que va afegir que «el Govern encara no ha definit el model que vol». Royo va voler remarcar que «l'únic que nosaltres tenim clar és que es tracta d'una televisió nacional i esperem que així de clar ho tingui el Govern». Segons el delegat, s'han escoltat comentaris que comparaven ATV amb una televisió local, «i és un error, és la televisió pública d'un país petit, però un país».

REESTRUCTURACIÓ / De 101 a 86 treballadors, 15 menys, però de moment sense canvis importants, així doncs, «des de la direcció l'únic que es pot fer és buscar solucions per fer la mateixa feina amb la gent que queda», va explicar Royo. El delegat de personal va explicar que després dels acomiadaments, «la direcció farà una reestructuració» per tal d'optimitzar al màxim els recursos.

Aquesta «reestructuració» és podrà fer, sense haver definit un model previament, «perquè els acomiadaments han estat repartits per departaments, i cap ha quedat sensiblement tocat. Hi havia més gent interessada en acceptar un acomiadament, i si no s'ha fet ha estat precisament per tenir aquest equilibri».

Els acomiadaments / Royo va dir ahir que com a delegat dels treballadors fa una valoració positiva, ja que «podem estar orgullosos que tots aquells que no volien ser acomiadats, no ho han estat».

Pel que fa a les declaracions de Jaume Bartumeu, que va dir que el nou director, Francesc Robert, s'havia trobat la llista feta, Royo va dir que no era cert, «algun treballadors m'ho havien comentat només a mi, i altres a l'anterior direcció». Segons el delegat del personal, cap treballador havia parlat amb la nova direcció ja que «primer vem demanar que s'assegurés que el Govern destinava una partida per fer front a les indemnitzacions».

Finalment, la parapública es gastarà 280.000 euros en els 14 acomiadaments. Als extreballadors se'ls hi ha abonat cada euro corresponent a un acomiadament no causal, malgrat que era pactat entre les dues parts: la part proporcional de la paga de Nadal, de les vacances i cada hora extra que es devia. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT