PUBLICITAT

Un concurs de foto digital per preservar els paisatges

  • S'inclou un guardó per imatges fetes amb mòbil i un altre per artistes juniors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sasplugas, Camp i Rossell, ahir a la presentació. Foto: TONY LARA

El país ja té el seu primer concurs de fotografia de paisatges enfocat a la tecnologia digital. Promulgat per l'entitat MoraBanc i el Centre Andorra Sostenible, l'objectiu és clar. Promoure el turisme natural nacional, donant a totes les persones que resideixen al territori la oportunitat de participar en una nova proposta, amb les eines renovades que atorguen els píxels.

El concurs s'emmarca dins les accions que vol engegar Andorra Sostenible per gestionar i protegir la qualitat dels paisatges del país. La gran novetat per atreure propostes diferents passa per permetre capturar imatges amb càmera digital o amb altres dispositius, com pot ser un telèfon mòbil. És més, les bases del certamen promouen l'us de programes de tractament per smartphones com l'Instagram.

Els premis a la categoria d'adults es varen fixar en articles valorats en 600 i 400 euros per les fotografies en digital, i de 200 i 100 pels concursants junior. En el cas de les captures realitzades amb terminals mòbils, la recompensa és d'un únic guardó valorat en uns 300 euros.

El jurat, que estarà format per un representant del Departament de Medi Ambient, un de MoraBanc i un professional del sector de l'audiovisual del país, valorarà l'originalitat de les imatges, l'adequació amb la temàtica, i la qualitat tècnica i artística.

«Tenim paratges a preservar i unes instal·lacions turístiques representades al món», va explicar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ahir per explicar la importància del certamen, a més de comentar que era una forma de «divulgar els nostres paisatges» i la seva «bellesa» a la gent que hi viu al país. El director del Departament de Medi Ambient, Marc Rossell, va refermar que era una acció enmarcada al Conveni Europeu del Paisatge, i des de MoraBanc, el seu director, Carles Sasplugas, va recordar que els drets d'autor serien part del concurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT