PUBLICITAT

La Cronoescalada i la Travessa Ransol decidiran el Nacional

  • Els millors exponents del planeta lideren les classificacions en puntuar a les dues proves de la Fontblanca
IVÁN MOURE
CANILLO

Periodic
Jornet, que ostenta el rècord en 39min 50s a la ?Crono', el dia que va fer aquesta marca als Mundials del 2010 Foto: ONA MORANTE

Comencem a veure a prop el final de la temporada d'hivern i amb ella de totes les competicions vinculades a la neu. Aquest cap de setmana guanyaran protagonisme el Tarter i Canillo, amb la disputa de la Cronoescalada i la Travessa de Ransol-La Serrera, que totes dues donaran per acabada la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya.

Després de la disputa de les tres primeres proves destaquen les classificacions amb un cartell inigualable, farcida amb els millors exponents del planeta gràcies a que la segona i la tercera prova –la vertical i la individual de la Fontblanca– van ser puntuables per a la Copa del Món i a que la primera –la Nocturna del Pas– va atreure també corredors dels països veïns perquè va ser un dels primers testos de la temporada 2011-2012. De cara a aquest cap de setmana possiblement no tinguem a corredors de renom, sobretot de països no propers com ara Àustria, Suïssa o Itàlia. Això sí, la Cronoescalada serà puntuable per a les curses verticals del Català i la Travessa, per a l'open popular català per tant tot i que en la comunitat autònoma veïna hi hauran atractius com una passejada a Núria o la festa de l'esquí de muntanya s'espera que alguns vinguin a competir al Principat.

JORNET, PRIMER HOME / El doblet de Kilian Jornet en la Fontblanca és suficient perquè el super home Kilian Jornet sigui el líder en la categoria sènior masculina però no se l'espera ni a ell ni a ningú dels set primers. El vuitè, Ludovic Albós, té 99 punts i guanyar una carrera otorga 100, per tant es converteix en el màxim favorit al títol donat que el seu germà Joan, sisè amb 133, serà baixa en les dues proves perquè marxa amb Joan Vilana a una formació de bombers als Alps. En la categoria sènior femenina possiblement no vindrà cap ocupant del podi i la millor situada per guanyar és Pilar Gutiérrez –líder en veteranes–, que està a 90 punts del primer lloc i Beatriz Linde també apunta al podi tot i que es trobaran una rival de luxe com és Sophie Dusautoir, que torna a la competició i pel que fa a la júnior Jaume Planella i Inka Bellés són els grans favorits.

Cap de setmana de muntanya / Les dues darreres proves del Nacional estan emmarcades dins del conegut com cap de setmana de muntanya que preten ser una festa de fi de temporada per a tots els públics. Divendres a la nit hi haurà una passejada popular sota la lluna –amb botifarrada inclosa–, dissabte l'explosiva Cronoescalada i diumenge la Travessa , que sembla que després d'uns anys podrà passar per la Serrera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT