PUBLICITAT

Els comuns controlaran l'ús del telèfon i de les xarxes socials per part dels seus treballadors

  • Volen redactar una normativa d'ús pel personal
  • Una irregularitat habitual són les trucades de telèfon personals
06032012_baro espot2
Els cònsols majors de la Massana i Ordino, David Baró i Ventura Espot. Foto: ANA
Els set comuns han acordat aquest dimarts regular l'ús del material de treball i l'accés a les xarxes socials per part dels seus treballadors. Així ho han decidit en la reunió de cònsols que ha tingut lloc a Ordino, i on els representants canillencs han exposat alguns abusos amb els que s'han trobat. La idea és que en les properes setmanes els tècnics de recursos humans de les set parròquies es reuneixin per començar a tractar el tema, i que es pugui redactar un reglament que estableixi unes normes per a tots els treballadors.

El cònsol d'Ordino, Bonaventura Espot, ha exposat aquest dimarts que alguns comuns s'han trobat amb que els seus treballadors fan abusos del material laboral o destinen el seu temps de feina a consultar les xarxes socials. Per aquest motiu, s'ha decidit optimitzar els recursos posant límits a aquestes irregularitats.

Alguns dels mals usos que s'han detectat són la utilització de telèfons de feina per a trucades personals, de indumentària laboral per a activitats d'esbarjo, o perdre hores de feina en les xarxes socials. Així, els comuns volen que un reglament reculli el que es pot fer i el que no amb el material laboral. A més, la idea és que aquest text reculli també uns punts que facin referència a la protecció de dades a les que tenen accés els treballadors dels comuns.

D'altra banda, la reunió de cònsols d'aquest dimarts també ha acordat constituir una plataforma de formació mancomunada que permeti que els treballadors dels diferents comuns puguin formar altres empleats. Així, es vol reduir la despesa en formació externa que es pugui adquirir aprofitant els coneixements dels treballadors de les administracions locals. En un principi aquesta plataforma servirà sobretot per a formacions puntuals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT