PUBLICITAT

Els socialdemòcrates exigeixen els estudis sobre les pensions de la CASS

  • Mariona González acusa "d'alarmisme" a la parapública
  • Lamenta el suport del Govern a l'ens
06032012_mariona
La consellera Mariona González. Foto: EL PERIÒDIC
El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat a tràmit parlamentari aquest dimarts una demanda d'informació per obtenir de la CASS una còpia "de l'últim estudi actuarial sobre la situació del fons de pensions, que data de fa quatre anys, i de la seva revisió interna encarregada per l'actual Consell d'Administració". La consellera Mariona González ha fet aquesta demanda perquè considera que les declaracions "alarmistes" del president de la CASS, Josep Delgado, es recolzen en "informacions esbiaixades sobre aquests estudis", i acusa el Govern d'actuar amb opacitat.

La consellera general socialdemòcrata Mariona González vol poder disposar de tota la informació que té el Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en relació a la situació de la branca vellesa, on es troben els fons procedents de les cotitzacions per a la branca que ha de cobrir les jubilacions dels assegurats cotitzants.

La petició s'ha fet arran de les declaracions del president de la CASS, Josep Delgado, que el PS qualifica "d'alarmistes" i les situa en l'àmbit de la "irresponsabilitat" perquè "han generat inquietud i preocupació entre els treballadors i assalariats, els professionals per compte propi i els empresaris".

El grup parlamentari socialdemòcrata considera que aquestes declaracions "han anat acompanyades de filtracions interessades i d'informacions esbiaixades sobre els estudis en els quals es recolzarien les manifestacions de Delgado".

En aquest sentit, el PS acusa el Govern d'actuar amb opacitat i critica que s'aplaudeixi "la pretesa transparència i sinceritat" del president de la CASS. Per tot plegat, González insta el Govern a facilitar la informació "sense més dilacions ni excuses".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT