PUBLICITAT

França assegura que la cessió de les Abelletes reforça els lligams amb Andorra

  • Els dos països han signat avui la delimitació definitiva de les seves línies frontereres
  • La trobada també ha servit per signar un altre acord per a la gestió conjunta dels recursos d'aigua
06032012_juppe_saboya_signantok
Els ministres d'Afers Exteriors d'Andorra i França, Gilbert Saboya i Alain Jupée, signant l'acord dels límits territorials aquest dimarts a París. Foto: Ministère des Affaires étrangères/F. de La Mure
Andorra i França han signat aquest dimarts la delimitació definitiva de les seves línies frontereres per resoldre el conflicte de la zona del riu Arieja i de l'estany de les Abelletes. Aquest ha estat un dels temes principals tractats durant la reunió que han mantingut el ministre d'Afers Exteriors francès, Alain Juppé i els seu homòleg andorrà, Gilbert Saboya. La trobada també ha servit per signar un altre acord per a la gestió conjunta dels recursos d'aigua de fonts de l'Arièja. França ha celebrat l'establiment d'aquests dos acords amb Andorra ja que ho consideren una mostra dels forts lligams entre els dos països.
Saboya i Juppé s'han reunit aquest dimarts a la tarda a París per signar aquests dos acords. A més, durant la trobada també s'ha parlat de l'acostament d'Andorra a Europa per integrar-se al mercat interior, un procés al qual França dóna ple suport. En aquest sentit, França va demanar a Brussel·les una aplicació concreta del Tractat de Lisboa que preveu prendre en consideració les particularitats dels petits estats a l'hora d'acostar-se a Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT