PUBLICITAT

Andorra depèn excessivament del turisme de proximitat

  • Els agents atribueixen a la crisi que assota els països veïns la dificultat per vendre
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una botiga en tancament Foto: EL PERIÒDIC

Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial Andorrana, CEA, va afirmar ahir que «la situació actual és el reflex del què està passant al nostre entorn. Som massa depenents del turisme de proximitat. Amb la crisi, aquesta dependència està passant factura». I tot i que considera que el Govern actua bé promocionant el país en altres mercats més allunyats, afegeix que «hauríem de ser capaços de captar nous mercats com ara l'israelià, el polonès o el xinès». Aprofitar la proximitat de Barcelona, una de les primeres plataformes de creuers a la mediterrània, per oferir Andorra com a complement turístic als creueristes que provenen de països més allunyats i que tenen més poder adquisitiu és una altra de les reivindicacions de les quals es fa ressò Altimir.

D'altra banda, Susagna Venable també va lamentar que «la situació del comerç a Andorra és crítica i molts encara no ho volen reconèixer». Per la portaveu de la Federació Andorrana de Comerç, FACA, «els arrendadors continuen demanant lloguers molt elevats que ens agradaria poder pagar perquè això significaria que el sector funciona».

Però ja fa dies que la bonança ha abandonat el sector. «Tenim menys visitants i els que tenim, tenen menys diners, l'estoc que hem venut l'hem venut rebaixat».

Per a Venable el futur també passa per «anar a buscar el turisme més lluny, el Govern està fent un gran esforç i sort hem tingut dels russos. Espero que l'obertura econòmica ens aporti més dinamisme. Si una gran marca s'instal·la al costat de la meva botiga n'estaré ben contenta. Hem de fer els possibles per assemblar-nos a Mònaco en lloc d'un simple mercat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT