PUBLICITAT

RTVA ja ha fet efectiu dotze dels catorze acomiadaments pactats

  • La direcció va comunicar ahir la rescissió a sis tècnics, una comercial i una periodista, amb la liquidació al 100%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera i una periodista de RTVA amb la placa 100%, crítica amb les retallades Foto: TONY LARA

Ha passat pràcticament mig any des que es va anunciar l'inici de les actuacions per retallar considerablement la despesa de Ràdio Televisió Andorra (RTVA). Ahir, l'angoixa va arribar a la seva fi per la gran part dels afectats. La direcció, encapçalada pel nou director, Francesc Robert, va citar a primera hora de la tarda, una a una, les persones que s'havien proposat com a voluntàries per a ser acomiadades. En total van ser vuit, que se sumen a les tres baixes ja efectives els darrers mesos (un a la direcció) i a una baixa per malaltia que passarà a ser permanent. Queden per efectuar únicament dos acomiadaments més, que es realitzaran la setmana vinent.

La parapública es gastarà 280.000 euros en els 14 acomiadaments. I és que als talons donats ahir als seus ja extreballadors va abonar cada euro corresponent a un acomiadament no causal, malgrat que era pactat entre les dues parts: la part proporcional de la paga de Nadal, de les vacances i cada hora extra que es devia. És a dir, de mitjana 20.000 euros per a cada treballador. Cal tenir en compte que hi ha personal que portava molts anys a l'empresa, i d'altres que tenien sous elevats.

Entre els vuit acomiadats ahir a la tarda, hi ha sis tècnics, una comercial i una periodista. La setmana vinent es tancarà el procés amb l'acomiadament d'un periodista i un tècnic més.

Malgrat que els comiats eren pactats entre direcció i treballadors, els afectats desconeixien que ahir seria el dia que els dirien que no havien de tornar. Amb tot, la sensació entre aquests extreballadors de RTVA era ahir positiva, fins i tot en alguns casos més que els propis que es queden a tirar endavant la parapública. Els que es queden mantenen la feina, però veuen poca concreció i demanen alguna idea de cap a on es vol avançar, «algun moviment».

De 101 a 86 treballadors / Indemnitzacions a part, la parapública estalviarà durant aquest any 490.000 euros. A les 14 baixes, se li ha de sumar també una persona que començarà una excedència d'aquí unes setmanes. És a dir, veu clarament reduïda la seva plantilla actual, que fins ara era de 101 persones. Ahir mateix ja va començar a haver-hi redistribucions de càrrecs per tal d'omplir els forats deixats. No es descarten, properament, moviments també entre els alts càrrecs.

Robert va referir-se a la problemàtica dels acomiadaments durant la signatura d'un conveni amb el Comú d'Andorra la Vella. Va admetre que pagar les indemnitzacions és un «problema» i que ha calgut pactar amb el Govern per fer-hi front. Amb tot, va afegir, «costen d'acomiadar, però suposen un estalvi de cara al futur».

Finalment, han estat 14 i no 18 les baixes, gràcies en part a que un dels acomiadats era director i ha permès estalviar «un sou i mig o dos», va destacar Robert.

D'altra banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, també va voler referir-se ahir a tot aquest afer amb la televisió pública. Segons va assegurar, Robert s'ha trobat aquesta llista feta i només l'ha hagut d'executar, a més a més de manifestar que la feina feta per l'anterior direcció «ja m'estava bé». Bartumeu va lamentar «l'angoixa» que ha patit tot el personal per l'allargament de la situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT