PUBLICITAT

Jutjat un home per fugir d'un agent de circulació

  • L'imputat va sortir corrents quan hauria estat aturat per diverses infraccions
I. C.
ANDORRA LA VELLA

El Ministeri Fiscal va demanar ahir la pena de dos anys de presó condicional per a un home acusat de desobeir les ordres d'un agent de circulació i de causar-li lesions. Els fets van tenir lloc a finals del juny del 2007, quan un urbà va aturar un cotxe que hauria comès diverses infraccions a la via, posant en perill altres vehicles. L'agent va exposar els motius del control i el conductor va optar per arrencar el vehicle i fugir. A causa d'això, l'urbà va perdre l'equilibri i, tot relliscant, va agafar l'home pel coll des de l'exterior del turisme. No es va produir cap lesió greu.

Durant la vista oral celebrada ahir van processar el conductor i l'agent de circulació de la capital. El primer, per un delicte major de lesions doloses i de desobediència greu a l'autoritat, i el segon per una contravenció penal per actuar de forma no reglamentaria. I és que segons es va exposar durant el judici, l'agent va recolzar el braç esquerre a la finestra oberta del cotxe per informar de les infraccions, una actitud impròpia d'un agent de l'autoritat.

El principat encausat hauria conduït a gran velocitat, canviant de ril sense indicar-ho i gairebé provocant un accident amb una motocicleta. L'agent va explicar que el va aturar la tercera vegada que el va veure passar, ja que el semàfor es va posar vermell i, obligadament, el conductor es va haver de parar. Tant la defensa del conductor com la de l'agent van sol.licitar l'absolució dels seus patrocinats. D'una banda, el primer va al.legar que el seu client va actuar per por a l'urbà, argüint que va arrencar el cotxe per un acte reflex. Pel seu cantó, l'altre lletrat va argumentar que les explicacions del conductor no tenen validesa després de les declaracions d'un testimoni que va observar clarament el succés. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT