PUBLICITAT

El Govern dóna un cop de mà a Delgado i li atorga «confiança»

  • L'Executiu agraeix que hagi posat «negre sobre blanc» a la situació financera
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president de la CASS, Josep Delgado, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA

El Govern no ha pogut esquivar la polèmica que envolta el president del consell d'administració de la Seguretat Social i s'ha vist forçat a refermar la seva confiança en Josep Delgado.

«Agraïm que el president del consell administratiu de la CAAS hagi posat negre sobre blanc la delicada situació financera», va fer palès l'Executiu ahir en un comunicat. Després de les crítiques rebudes i les peticions de dimissió i cessament que el màxim dirigent de l'ens havia rebut, el Govern va voler donar un cop de mà a Delgado reiterant «la seva confiança i suport» amb ell.

«El principal deute d'un servidor públic és no defugir la realitat i actuar amb la màxima transparència i sinceritat a l'hora de fer el diagnòstic dels problemes i assenyalar les possibles solucions». Aquest és el principi que el Govern va creure que ha seguit el president de la CASS, Josep Delgado, i pel qual refermen la seva confiança i el seu suport a la seva persona.

Així mateix, el comunicat reiterava que ambdós estan treballant junts i que seguiran fent-ho per garantir la viabilitat del sistema de seguretat social. «Sense l'ajuda de l'oposició, el Govern adoptarà totes les mesures necessàries per assegurar la sostenibilitat del sistema de pensions públic», van afirmar. Motiu pel qual presentaran tot un paquet de mesures de reforma de la Seguretat Social al llarg del 2012, «sempre amb constant diàleg i coordinació amb el consell d'administració de la CASS», posant èmfasi al recordar que està «presidit per Josep Delgado».

Així mateix, l'Executiu no dubta de la feble situació que viu ara mateix la parapública. «El Govern és plenament conscient de la situació de compromís en què es troben ambdues branques de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. En aquest sentit, des dels Ministeris de Salut i Benestar i des del de Finances s'estan començant a posar les bases per redreçar l'estat de la branca general, van signar. De la mateixa manera, van concloure que «les línies d'actuació escollides –per la CAAS– no deixen cap flanc descobert i pretenen assolir una distribució equitativa de les càrregues que impliquen les mesures de contenció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT