PUBLICITAT

Detingut un resident amb tabac valorat en 110.000 euros

  • Viatjava amb un vehicle andorrà amb 749,5 quilos de picadura
EL PERIÒDIC
MONTFERRER I CASTELLBÓ

Periodic
El vehicle interceptat, amb la mercaderia Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va detenir aquest diumenge a un home, F.G.J., de 53 anys i amb residència a Andorra, amb 749,5 quilograms de picadura de tabac valorada en 110.000 euros.

Els fets van tenir lloc a les 18.15 hores, quan els agents de servei en un punt instal·lat a la pista forestal d'Arcavell, al terme municipal de Montferrer i Castellbó, van observar que circulaven per la pista diversos vehicles sospitosos de transportar mercaderia de contraban.

La Guàrdia Civil va informar ahir en un comunicat que quan els vehicles es van adonar de la presència de la patrulla policial, van accelerar i es van dirigir a gran velocitat cap a la localitat de la Seu d'Urgell. Però posteriorment els agents van interceptar un dels vehicles, un Lincoln Navigator amb matrícula andorrana que portava 749,5 quilograms de picadura de tabac de la marca Samson, valorada concretament en 110.326 euros.

Per tot plegat, els agents van detenir l'home per un presumpte delicte de contraban i va ser posat a disposició del Jutjat de guàrdia de la Seu d'Urgell, mentre que el vehicle i la mercaderia van quedar a disposició de l'autoritat competent.

La mercaderia confiscada se suma a la comptabilitzada durant tot el 2011 per la Guàrdia Civil. Segons va informar el cos la setmana passada es van comissar 242.024 paquets de tabac de contraban, el valor dels quals ascendeix als 890.000 euros. L'activitat de contraban va patir un descens respecte a l'any anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT