PUBLICITAT

Laura Sallés: «Podia haver arribat a la final però un bronze ja és història»

I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sallés, al podi del campionat d'Espanya, el cap de setmana pasat Foto: FANDJUDO

Laura Sallés (Andorra la Vella, 1986) fa un any que entrena al València Club de Judo tot i que ella se sent encara lluitadora del club on ha entrenat sempre, l'Hantei. Fa un any que, per conveni de la Fandjudo amb Espanya, un andorrà pot disputar campionat del país veí sense problemes per la nacionalitat i a la primera de canvi s'ha fet amb un podi.

–Què poc ha trigat en fer història al campionat d'Espanya... En les semifinals, però, va lluitar amb Ana Isabel Silva, a la qual havia vençut les tres vegades que heu lluitat aquest any. ¿No té la sensació que se li ha escapat la plata o fins i tot l'or?

–Vaig guanyar-la a la lliga de Madrid, en el sector de la prèvia i a l'Hospitalet però en el judo dos més dos no són quatre. Aquesta vegada ella m'ha sorprès amb un ippon i ja està.

–¿No li dóna voltes a aquest tema quan és al llit, doncs?

–No. L'any passat vaig acabar setena i aquest any em veia amb opcions d'endur-e un metall. És cert que podia haver arribat a la final, però un bronze ja és història i em quedo amb que comparant els dos resultats hi ha l'evidència de que he millorat. I a banda dels números m'he adonat que he fet un salt qualitatiu important. Ho noto.

–¿Per entrenar a València?

–A València estic molt bé però aconseguir una cosa així és fruit de molts anys de feina. Ara tot està anant bé i progresso de manera adequada

–Espanya no és número u en aquest esport però sí una de les referències. ¿Ser tercera vol dir que té nivell per fer alguna cosa important en cites de màxim nivell?

–Tant de bo. És una de les fites de tot judoca i fer un resultat com el bronze a l'Espanyol em fa guanyar confiança però no s'ha de baixar el ritme de treball, sinó no creixes.

–Mai ha aconseguit passar una ronda en un Mundial o Europeu.

–Vaig fer un tercer lloc en una Copa d'Europa a Marbella l'any passat, i aquest any he estat cinquena. En Copa del Món vaig passar una ronda a Roma però en mai en un Europeu o un Mundial.

–¿És aquest, per tant, el seu pròxim objectiu?

–A l'abril hi haurà el campionat d'Europa i jo vaig a totes, a veure si el guanyo. De tota manera, i sense que soni com una excusa, el sorteig influeix molt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT