PUBLICITAT

La IGP per a la carn de vedella de qualitat haurà d'esperar

  • Brussel·les planteja alguns dubtes que no han permès tancar el procés
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Benedicció del bestiar a Sorteny, l'estiu passat Foto: ÀLEX LARA

el procés per obtenir la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) per a la carn de vedella de qualitat d'Andorra semblava gairebé enllestit, però finalment s'allargarà més del previst. Segons va informar el Departament d'Agricultura, l'òrgan competent que analitza la demanda a Brussel·les va plantejar alguns dubtes sobre el plec de condicions que es van respondre de manera ràpida, però que podrien haver generat noves preguntes, i que per tant no han permès tancar el procés encara. Tot i així, ja es treballa per avaluar els punts crítics del procediment, i «els resultats són àmpliament satisfactoris», van informar des d'Agricultura.

Amb tot, i malgrat que el Departament va respondre als dubtes «en el temps degut per passar el dossier al pas tècnic següent», l'Ambaixada d'Andorra a Brussel·les ha informat que podria haver-hi un nou procés de preguntes i respostes, va informar l'ANA. Tot just quan es compleix un any des que Agricultura, en col·laboració amb l'Associació de Pagesos i Ramaders, van presentar la sol·licitud a l'organisme internacional.

Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura no veu possible saber quan es podrà obtenir la IGP, però tot i així, ja es treballa en l'avaluació dels punts crítics del procediment per aportar-hi millores.

El segell IGP ha de permetre distingir també fora del país la carn de vacum refrigerada que prové de la raça rústica bruna d'Andorra. Les seves virtuts parteixen d'un sistema de producció tradicional i la pastura la major part del temps per aprofitar les excepcionals i particulars pastures de les muntanyes andorranes.

Bona imatge internacional / El Departament d'Agricultura considera que aconseguir el segell d'Identificació Geogràfica de Qualitat suposarà per a Andorra una imatge de qualitat cap a l'exterior que permetrà posar al mercat una carn amb bon rendiment econòmic que reconegui la vàlua del treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT