PUBLICITAT

El nou conveni de Grandvalira perseguirà l'eficiència de la gestió

  • Una facturació de 39 milions fixarà de manera automàtica el 47% dels ingressos per a Ensisa
  • Casadevall valora positivament l'acord signat i recorda que no s'efectuaran acomiadaments
I. CASASAYAS // E. GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un cartell anuncia el traçat de les pistes de Grandvalira. Foto: TONY LARA

"Ningú no n'ha sortit ni vençut ni vençedor. Tothom tenia clar que amb la separació de Grandvalira hi perdíem tots: Ensisa, Saetde i el país. Estavem condemnats a entendre'ns". Així ho expressava ahir el principal accionista de Saetde, Joan Viladomat, qui en el mateix to que el president d'Ensisa, Enric Casadevall, va recordar la importància d'un procés --el de l'intent frustrat de fusió-- que finalment servirà per millorar l'eficiència de la gestió de la firma.

En un comunicat tramès pels components de Nevasa es va informar sobre la renovació de l'acord fundacional de l'explotació conjunta de Grandvalira en el que no es contempla cap data d'extinció i en el que es reafirma "la continuïtat de la marca a llarg termini". En aquest nou rumb les dues societats adaptaran el projecte inicial forjat fa set anys per a "fer-lo més sòlid i competitiu". La renovació del conveni implica, com va avançar en l'edició d'ahir EL PERIÒDIC, un avançament progressiu vers un major equilibri d'ingressos per Saetde i Ensisa. De fet, és aquesta última qui incrementarà el percentatge dels ingressos en l'1% a partir de la temporada 2011-12 i fins a la campanya del 2015-16, arribant al 47,02% (partint del 42,02% actual). Amb tot, la nova distribució farà que Saetde passi del 57,98% al 52,98%.

El document estipula també que donat el cas que Grandvalira sumés més de 39 milions d'euros en facturació (xifra històrica assolida la temporada 2005-06) Ensisa percebria de forma automàtica i ja de manera permanent el 47% dels ingressos.

INQÜESTIONABLE
Es va expressar també en l'esmentat comunicat una valoració satisfactòria de l'acord, no solament per a les dues societats sinó per les dues parròquies de Canillo i Encamp i pel país, pel qui "Grandvalira esdevé inqüestionablement un dels principals referents d'atracció turística".

Fent referència al llarg període de negociació ja tancat, Casadevall va asseverar que "no hem volgut allargar més l'angoixa i inquietud dels empleats. No suprimim cap lloc de treball". En aquest sentit, el cònsol de Canillo va destacar haver mantingut una trobada amb els mateixos treballadors per informar-los sobre la decisió de continuar amb el model vigent.

NOMS PROPIS
La suma de motius que han frenat la gestió única es deu a incompatibilitats "d'estructura, model i estil", va indicar. El ball de noms propis per exercir els càrrecs en la que havia de ser la cúpula de Gran Nevasa van ser motiu de desavinences entre les dues parts.

[email protected]

 

Grandvalira és la 16a millor estació de les 7.000 del món



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT