PUBLICITAT

Burgués: «Jo prefereixo la CASS a l'assegurança privada»

  • El president del Consell Assessor diu que hi ha marge per assegurar les pensions
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

L'envelliment progressiu de la població està reduint les arques de la branca jubilació de la CASS. La situació està al límit, segons el president de la parapública, Josep Delgado, que va manifestar recentment que si no s'actua no hi haurà pensions per a les persones de menys de cinquanta anys. En aquest sentit el president del Consell Assessor de Salut, Lluís Burgués, va mostrar-se menys pessimista, assegurant que les actuacions que s'han fet i es duran a terme evitaran la fallida de la CASS. Burgués va definir clarament el seu posicionament: «Prefereixo la CASS a l'assegurança privada».

L'opinió es desmarca de la de Delgado, que va recomanar a la població una contractació al marge de la parapública. Burgués va exposar que la CASS té «una garantia que fins ara no tenia, que és l'Estat». A més a més, va recordar que la necessitat de fer modificacions al sistema assistencial perquè la CASS no entri en situació de fallida tècnica «se sap des de fa molt de temps». Segons Burgués, «estem a temps de fer accions i el marge de millora és amplíssim. Estic convençut que la CASS no fallarà».

Això sí, s'ha de replantejar el model de pensions perquè s'està treballant amb una esperança de vida de la població de 73 anys, gairebé deu punts per sota de l'actual. El Consell Assessor de Salut ja treballa per reconduir la situació. Iniciarà properament una roda de reunions amb els membres de la parapública. En qualsevol cas, aconsellaran que les actuacions que es duguin a terme vagin relacionades amb el percentatge de cotització i el valor dels punts de la CASS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT