PUBLICITAT

El desconeixement de l'esquí i la velocitat, principals causes d'accidents

  • Els esquiadors debutants i els turistes russos són els més accidentats
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un esquiador baixa a una velocitat elevada en una pista on es realitzen classes d'esquí, ahir Foto: TONY LARA

Les estacions d'esquí andorranes van celebrar ahir el Dia de la seguretat a les pistes, que té per objectiu conscienciar els esquiadors de les normes que han de seguir «perquè gaudeixin de la neu però amb seguretat», va manifestar la responsable de Ski Andorra, Montse Rotés. En general, s'observa que l'excés de velocitat i el desconeixement sobre el nivell tècnic de les pistes són les causes més habituals dels accidents a les estacions.

És per aquest motiu que aquest any s'ha resumit la jornada sota el lema Controla la velocitat i respecta els altres». El control de la velocitat és essencial, segons Rotés, perquè hi ha molta gent esquiant però manca nivell tècnic i es produeixen molts accidents per no poder aturar-se a temps. D'altra banda, cal respectar la resta d'esquiadors, però sobretot, els que van per sota ja que són els que s'han de tenir en compte a l'hora de realitzar maniobres i desplaçar-se sense provocar topades, va afegir la responsable de Ski Andorra.

Juntament amb l'excés de velocitat, la desinformació dels esquiadors sobre els requisits tècnics de les pistes són també una causa habitual d'accidents. «Hi ha molts telecadires desembragables que pugen molt amunt i l'esquiador no s'informa massa de quines pistes té per baixar fins a la base», va lamentar Rotés.

ELS DEBUTANTS TENEN MÉS ACCIDENTS / Els debutants o aquells que practiquen l'esquí de forma esporàdica pateixen més accidents que els que van a les pistes de forma habitual. També els turistes russos «perquè van molt ràpid i no tenen consciència de velocitat», afirma Rotés. En ambdós casos, es donen situacions en què opten per pistes d'un nivell tècnic superior al que tenen.

Per aquest motiu, Rotés va insistir en la necessitat de fer classes amb monitors d'esquí els primers dies i no amb la parella o els amics «ja que no tenen la mateixa pedagogia que el professional», va recollir l'ANA.

Els esquiadors que ahir van pujar a les pistes van valorar ahir molt positivament l'esperit d'aquesta jornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT