PUBLICITAT

Grandvalira és la 16a millor estació de les 7.000 del món

  • Segons un estudi, és un dels 50 camps de neu amb més superfície esquiable
  • El consultor Laurent Vanat destaca la capacitat i qualitat dels hotels andorrans
I. CASASAYAS E. GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

Grandvalira ocupa el 16è lloc de les 7.000 estacions d'esquí mundials. Aquesta privilegiada posició del rànquing dels resorts de neu més visitats és una dada que contempla l'estudi 2010 International report on mountain tourism elaborat pel consultor suís Laurent Vanat.

Per sobre de destinacions d'esquí tradicionals com ara Tignes (França), Zermatt (Suïssa) o Cortina d'Ampezzo (Itàlia), el domini esquiable més gran dels Pirineus respon a la classificació mundial amb els seus 1,5 milions de dies d'esquí la temporada passada, lluny dels 795.000 registrats a Vallnord, el seu principal competidor dins del país.

Vanat posa en relleu que Andorra disposa d'una població molt limitada i que per tant, el client nacional és poc significatiu en el global d'esquiadors que passen pels camps de neu del Principat. Destaca també que les estacions d'esquí són relativament pròximes a grans poblacions d'Espanya i França, tot i que el país també rep clients provinents del Regne Unit.

El consultor suís, ponent en la darrera edició del Congrés de Neu i Muntanya que va tenir lloc a Ordino el mes d'abril passat, remarca la capacitat i la qualitat dels establiments hotelers andorrans, de la mateixa manera que aprecia l'oci nocturn i les compres que es poden realitzar als eixos comercials.

De fet, la publicació de Vanat va alineada amb la que va presentar en el mateix congrés, en la qual va assenyalar que en 80 països del món es practica l'esquí i que 1.700 estacions d'esquí van generar 400 milions de dies d'esquí, tenint en compte l'existència de 105,7 milions d'esquiadors potencials en tot el planeta.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT