PUBLICITAT

El comitè d'apel·lació de les G.Series ratifica la sanció a 'Guti'

  • El pilot de RACC, en calent, eludeix fer declaracions: «Quan m'ho diguin de manera oficial ho valoraré tot»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gutiérrez, moments abans d'entregar la documentació de l'apel·lació, la setmana passada a la porta d'entrada de la seu de l'ACA Foto: TONY LARA

El comitè d'apel·lació creat per l'Automòbil Club d'Andorra per rearbitrar la maniobra sancionada a Marc Gutiérrez, Guti, en la final de les G.SeriesBPA i que el va deixar sense títol va anunciar ahir que ratifica la sanció al pilot del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). Això significa que Ferran Font es confirma com el campió d'una edició del 2012 fascinant pels canvis en el format de competició que han dotat les classificacions de més emoció però que ha estat salpicada per la polèmica topada de Guti contra Gerard de la Casa, castigat sense els 12 punts que va aconseguir en la final i que el feien acabar primer en la general.

Guti estava citat a les nou del matí i va ser Manel Casanovas, màxim dirigent del RACC, el que es va anar en la seva representació. Casanovas va fer les al·legacions pertinents a un tribunal format per tres persones que després van fer declarar al director de carrera, Andreu Ribolleda, i al president del col·legi de comissaris esportius, Josep Besolí, que és qui va prendre la decisió de sancionar Guti. Després el comitè va examinar tota la documentació, va veure les imatges i a les 12.30 hores va comunicar la deliberació.

L'altra part implicada en aquesta polèmica, Guti, es notava visiblement enfadat per una decisió, però, que li va arribar de la premsa. El pilot de RACC estava calent i va preferir mossegar-se la llengua. «Podria dir moltes coses però com encara no hem rebut la comunicació oficial no parlaré de res encara. Això és l'únic que puc dir».

Tampoc no va voler ratificar les advertències que havia fet Antonio Zanini el dia que RACC va presentar l'apel·lació a l'ACA, la setmana passada. Zanini havia dit que en cas que el comitè ratifiqués la sanció l'entitat catalana: «Tenim dues línies més d'estratègies, alguna dolorosa, però s'ha d'estar preparat». Però la realitat és una altra. 2.000 euros costava l'apel·lació a l'ACA i dur el cas a la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) costa entre tres i quatre vegades més. L'altra via és la d'anar a la justícia ordinària. Amb el tema ja rearbitrat, però, no sembla una decisió adequada continuar endavant per la despesa que suposa.

BESOLÍ, ELEGANT I DIRECTE / Besolí va ser el que va prendre la decisió de sancionar Gutiérrez i ahir va trencar el seu silenci una vegada coneguda la ratificació de la sanció. Elegant i directe, va dir: «Els comissaris hem estat a l'altura de l'ètica esportiva, del respecte al reglament, els concursants, l'organitzador i l'esdeveniment. El que ha passat és la millor publicitat que es pot fer, per sobre dels espònsors perquè s'ha vist que les G.Series és un campionat amb serietat i rigor. Hem fet un favor a les G.Series que a sobre han estat ratificades pel comitè d'apel·lació».

Per últim Besolí, a qui s'ha posat en evidència la seva professionalitat en fins a quatre vegades en el que va del 2012 –l'apel·lació de Guti i en el Dakar dues de Gordon i una d'un equip lituà–, va indicar sobre les dures paraules de Gutiérrez: «Tot s'ha tret fora de lloc amb comentaris i declaracions innecessaris però m'han ratificat la decisió en els quatre casos i això demostra que la feina està ben feta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT