La defensa i el rebot proporciona la onzena victòria seguida al River

• Maresch destaca amb 16 punts en un partit de màxima igualtat fins al descans
A CORUÑA

Flis, estàtic, busca una personal en atac defensant Sergio Alonso, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El River continua perllongant la ratxa de victòries seguides i ja són onze les que suma l'equip de Jan Peñarroya gràcies al triomf d'ahir a la pista del Leyma Natura Corunya. Un pas més en ferm del líder de la LEB Plata que l'apropa una mica més a la segona categoria del bàsquet espanyol gràcies a un entonat Maresch i els immensos Wright i Flis sota la pintura, que van decantar la balança a favor del River gràcies a la parcel·la dels rebots i la intensitat defensiva de després del descans.

Perquè el River no està gaire acostumat a que els rivals li segueixin el ritme. El Corunya, amb molts jugadors tocats, li va aguantar vint minuts. Els dos primers períodes van ser un continu intercanvi de cistelles, amb diferències curtes i sense que cap dels dos equips pogués escapar-se. L'avantatge del River al descans era de només un punt i gràcies a un triple de Pablo Sánchez en la darrera possessió.

Però va arribar el tercer quart i va canviar el panorama. El River estava més fresc, Peñarroya va demanar un plus de sacrifici als seus jugadors i aquests no van defraudar. Només començar, un parcial de 2-8 va significar una renda de set punts, una eternitat vist com estaven les coses. Un altre esprint en els darrers minuts va permetre ampliar l'avantatge a catorze punts (39-53, 28') i a partir de llavors el líder, acostumant a manar en l'electrònic, va saber mantenir les distàncies amb els gallecs amb ofici i sense patir, tot i que el Corunya es va deixar la pell per tractar d'invertir la situació. Els 38 rebots del River van ser masses per als 28 dels locals. Per A o per B, els de Peñarroya no fallen.