L'Andorra derrota el líder en dos minuts d'inspiració de la represa

• Maneiro i Riera posen el 2-0, i Ludo situa el 3-1 en el 94 amb un gol de picardia
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El FC Andorra va fer ahir un partit de serietat i bon estudi del rival per sumar tres punts davant d'un líder Cervera que va demostrar que és del millor que ha passat per Aixovall aquesta temporada. Amb 3-1, els andorrans sumen tres punts importants, especialment per la moral, ja que ara el líder és a set punts. Els gols de Maneiro, Riera i Ludo, així com el de Carlos que va ser el 2-1, van arribar en la segona meitat.

El FC Andorra va jugar avui una mica a contracorrent, amb un rival que volia atacar i posava en certes dificultats els locals a l'hora de crear el seu futbol habitual, que va haver d'acoblar-se a les circumstàncies del joc segons avançava l'enfrontament. En la primera meitat fins el minut 21 no hi va haver res destacable, amb una passada de taló de Somoza en continuïtat per banda a Ludo, que va centrar perquè Toscano de primeres enviés rasa a prop del pal. En el 27, el Cervera va respondre amb Jordi, que va superar Somoza després d'una errada d'Emili en el rebuig, i amb el lateral al límit de fer penal, el davanter lleidatà va enviar al segon pal fora per poc. Abans del descans, res més excepcional va passar, excepte que en el 36 Somoza es va convertir en el millor David Beckham amb una centrada de manual des de la banda al cap de Riera, que amb vol magistral i moviment de llibre va enviar a les mans del porter Crisos.

La segona part, però, va mostrar altra cara global. El gol es va buscar amb més insistència i prova d'això va ser la borratxera de gols en només vuit minuts. Primer, Maneiro va aprofitar que Crisos va fer la primera cantada de la tarda a la treta d'un córner per posar l'1-0 de cap. Era el minut 55, i en el 57 una centrada de Ludo en carrera paral·lela a la línia de gol, va habilitar el cap de Riera que, ara sí, va batre Crisos: 2-0.

Semblava dat i beneit, però en el 63 una falta des del vèrtex de l'àrea va ser el 2-1 amb gol de Carles de cap. A partit d'aquí la tensió va augmentar amb decisions de l'àrbitre que no agradaven a ningú, fins que el temps passava i la gent demanava l'hora. Al final, en el minut 94, una pilota escorada a la banda on va anar el porter rival a rebre, va fer que Ludo tragués el llibre d'instruccions, que diu que si pressiones, sovint suques, i això: va robar, es va girar, i golàs per matar el líder amb el 3-1.