PUBLICITAT

Gil aposta per externalitzar Naturlàndia perquè els «treu temps»

  • La cònsol «no es penedeix» de la decisió de pujar-se el sou però assegura que la va afectar «personalment»
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil, en una fotografia del passat novembre Foto: TONY LARA

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va manifestar ahir el seu posicionament a favor de l'externalització de la gestió de Naturlàndia. Gil va justificar la seva postura perquè continuar només amb la gestió pública «acota el desenvolupament del parc», segons va assegurar. La mandatària va voler deixar clar que tot i que la gestió pública és important, externalitzar-la seria «molt millor» perquè és un tema que ocupa molt de temps al Comú i que suposa una gran responsabilitat.

Per aquesta situació, la cònsol laurediana aposta per reduir l'actual percentatge que té el Comú a Naturlàndia, proper al 88% a favor dels privats. La gestió privada pot contribuir a l'expansió del projecte, segons va assegurar Gil en una entrevista concedida ahir a la Ràdio Nacional d'Andorra. La corporació continua buscant inversors, tant del país com de fora, alhora que treballen amb els accionistes i els que ja han invertit en la primera fase del projecte, el parc d'animals, que serà una realitat aquest mes d'agost. Gil va recordar que l'anterior Comú, liderat per Josep Pintat, ja els va deixar aquest projecte molt encarrilat i que ara el que fan bàsicament és un seguiment dels treballs d'ampliació.

SENSE PENEDIMENT / D'altra banda, en la que va ser la primera intervenció de la cònsol després de la polèmica dels sous, Gil va voler deixar clar que «no es penedeix de res» i que en cap moment la decisió pretenia ser «insolidària» o «insensible» amb la població i amb la situació que pateix el país.

A més, Gil va mostrar-se dolguda per la imatge que des de certes esferes s'ha volgut donar tant d'ella com de la cònsol major d'Escaldes, Trini Marín. La situació la va afectar «personalment i familiarment», a més que ha tingut afectacions al Comú, segons va reconèixer. La cònsol laurediana també va valorar l'aparició de la plataforma #AD800, sorgida arran dels increments salarials i que ara es vol erigir com una veu del poble crítica amb la gestió dels polítics. Gil va demanar «sensibilitat» i «respecte», a més de sol·licitar-los que no s'utilitzessin «atacs personals» perquè ella i la seva família ho han passat «malament» a causa de missatges «que no eren correctes».

Finalment, durant l'entrevista mantinguda va sumar-se a l'opinió d'altres mandataris comunals, que creuen que s'han de regular per llei els sous dels cònsols i dels càrrecs públics. En aquest sentit, va reiterar la necessitat de crear una taula de treball i començar a avançar en el tema.

Torrentallé i el càrrec a la Mútua / En relació al cònsol menor Manel Torrentallé, que compagina la tasca de cònsol menor amb la de director financer de la Mútua Elèctrica, Gil va informar que es va comprovar que no fossin càrrecs incompatibles i que en tot cas el que s'hauria de fer és regular les incompatibilitats a nivell general de tots els càrrecs públics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT