PUBLICITAT

Batalla exigeix que es doni una data de finalització de la N-145

  • Accepta que les obres a la carretera s'hagin retardat amb la recessió econòmica
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La carretera N-145 entre Andorra i la Seu d'Urgell, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha demanat formalment al govern espanyol que informi sobre la data de finalització dels treballs de millora de la N-145 entre Andorra i la capital alturgellenca. L'edil català va explicar que entén que hi hagi hagut retards a causa de la difícil situació econòmica que s'està vivint, però amb el que no està d'acord és amb que no s'hagi fixat una data de finalització de l'obra.

És per això que ahir Batalla va fer la demanda d'informació a la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a més de haver-hi demanat una reunió amb el director general de Carreteres del govern espanyol, Jorge Urrecho. Aquesta cita, però, encara està pendent de concretar-se. L'objectiu de l'alcalde és reclamar un calendari de la finalització d'unes obres que es van adjudicar l'abril del 2008, es van iniciar a principis del 2009 i tenien un termini d'execució de 23 mesos. Batalla va queixar-se de que amb la qual cosa les obres ja porten més d'un any de retard, i que al final els que estan sofrint les conseqüències son els usuaris de la via, que connecta la Seu d'Urgell amb Andorra, va informar l'agència Ana.

Batalla va trobar fins i tot «comprensible» que les obres a la via s'hagin alentit. Sempre tenint en compte les dificultats econòmiques que es pateixen al país veí. Però no va veure acceptable que en aquest moment encara no es pugui donar una data de finalització als usuaris de la carretera.

Les obres van ser adjudicades al 2008 per un cost de 22,5 milions d'euros i contemplaven la millora de tota la carretera, que té una llargada de nou quilòmetres, amb la construcció d'un túnel de 377 metres, un fals túnel de 110 metres, tres enllaços, un viaducte sobre el riu Valira, dos passos superiors i un pas inferior. Actualment, després de més de tres anys des del començament dels treballs, s'estima que només hi ha construït un quaranta per cent del total de l'obra planificada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT