PUBLICITAT

Les mesures de contenció es traslladaran al Consell General

  • Els salaris a partir de 2.000 euros estan congelats des de l'1 de gener
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Interior de la nova seu del Consell General Foto: TONY LASA

Les retallades salarials que afectaran els treballadors del Govern i les empreses parapúbliques un cop s'aprovi el Projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, actualment en tràmit parlamentari, s'acabaran traslladant als treballadors del Consell General, tot i que aquests no gaudeixen de l'estatut funcionarial. El president suplent del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol, ja va manifestar el seu dia aquesta voluntat, i el cert és que els sous superiors a 2.000 euros han estat congelats amb l'inici del nou any –als inferiors a aquesta xifra, en canvi, se'ls ha aplicat un augment corresponent a l'IPC.

El personal del Consell General –poc més d'una quinzena de treballadors– no està afectat per l'àmbit d'aplicació del Projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Ara bé, fonts demòcrates asseguren que no s'entendria que l'esforç que hauran de fer bona part dels treballadors públics no es traslladi també a la institució parlamentària, encara que els seus empleats no tinguin d'entrada les mateixes condicions.

Com que la llei en si no afecta els treballadors del Consell General, serà Sindicatura qui haurà de prendre la decisió d'aplicar les retallades salarials. Unes retallades que, pel que ha pogut saber EL PERIÒDIC, seran similars a les que s'han plantejat en l'àmbit de la llei: augment corresponent a l'IPC per als sous inferiors als 2.000 euros –tal com s'ha fet aquest any–, congelació dels sous que van de 2.000 a 3.000 euros i reduccions del 5 al 10% en el cas dels sous que superen els 3.000 euros. De fet, en termes absoluts, la retallada de sous afectarà bàsicament als secretaris –és a dir, a menys de cinc treballadors. El que s'ha d'estudiar també és què passa amb el complement equivalent al GAdA.

De moment, ja hi ha hagut una primera reunió amb el secretari general del Consell General per abordar l'aplicació d'aquestes mesures.

CONSELLERS A PART / Una qüestió que s'haurà d'abordar a part és la possible reducció de les retribucions dels consellers generals, així com del síndic general i la subsíndica –que ja s'han aplicat una primera rebaixa del 12%. Els grups parlamentaris s'hauran de pronunciar i decidir si –ells també– s'apliquen mesures equivalents a les que afecten altres càrrecs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT