PUBLICITAT

El parlament andorrà és el segon del món amb més presència de dones

  • El 50% de paritat del Consell, molt superior a la mitjana mundial del 19,5%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una sessió del Consell d'aquesta legislatura Foto: TONY LARA

L'informe anual que elabora la Inter-Parlamentary Union (IPU), organisme col·laborador amb les Nacions Unides, situa el Consell General com el segon parlament del món amb més presència de dones. El 50% de paritat entre consellers i conselleres de la institució andorrana només és superat per Rwanda. El país africà té un percentatge del 56,3% de dones parlamentàries en relació als homes.

L'IPU ha publicat aquesta setmana l'informe, en el qual ha analitzat 188 països de tot el món. Espanya ocupa la 18a posició, amb una proporció de dones del 36%. França, per la seva part, ocupa la posició 69, amb un percentatge del 18,9%, i Portugal la 28a, amb un 28,7% de dones a l'organisme parlamentari.

La bona posició andorrana pren més mèrit si es té en compte que l'informe manifesta la seva preocupació pel baix nombre de dones que hi ha als parlaments, una situació que no ha patit millores respecte a l'any anterior, el 2010. Segons l'organització, dels 59 estats que van renovar els seus parlaments durant l'any passat –també Andorra–, les dones només van ocupar el 21,8% de les cadires. La mitjana mundial és del 19,5%, més de la meitat que el que actualment hi ha al Consell General.

Els motius de la poca presència femenina a la política, segons l'IPU, és, entre d'altres, «la manca de suport de les seves parelles i família», o la dificultat de compaginar «múltiples rols» de la vida diària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT