PUBLICITAT

Roc i Zamora, els reclams del 2n Tri-neu de Canillo

  • La cursa que combina cursa a peu, btt i esquí de muntanya es disputarà el pròxim 18 de març
R. M. S.
SANTA COLOMA

Periodic
Els organitzadors, ahir a Santa Coloma, amb els col·laboradors: Grandvalira, Comú de Canillo i Viladomat Foto: TONY LARA

Com que la primera edició de la passada temporada va ser un èxit, res millor que repetir i mantenir el que hi havia. El Club Triatló Serradells organitza per segona vegada el Tri-neu de Canillo, una fòrmula innovadora que ara espera superar el centenar d'inscrits. La competició, que comptarà amb Agustí Roc i Pau Zamora –germà del triatleta de llarga distància, Marcel Zamora– se celebrarà el pròxim diumenge 18 de març.

La cursa que l'any passat va vèncer l'andorrà Francesc Poujarniscle –encara no és inscrit, però consta el seu interès per defensar la corona– mantindrà les distàncies de cursa. És a dir, uns primers cinc quilòmetres de carrera a peu amb un desnivell de gairebé 200m amb dos bucles, un per Canillo i l'altre amb pujada pel Forn per baixar al box enfront del Comú, després un tram de bicicleta de muntanya amb 600m de desnivell en vuit quilòmetres de molta duresa –posar el peu a terra és la millor opció en algun dels trams...–, per arribar a dalt del Forn de Canillo, «on hi hagi neu», segons va informar ahir Rubén Caminal, responsable del circuit, per agafar allà els esquís de muntanya i les pells de foca, mirar més amunt encara i superar els últims 550m de desnivell final en un circuit que és pendent de la neu: si n'hi ha molta, es farà fora de pista perquè sigui més tècnic, i si n'hi ha de justa, llavors per pista fins el pic de la Portella.

Si bé en l'edició de 2011 hi van competir 97 esportistes, aquest any s'espera superar el centenar, amb un màxim establert en 150 per la capacitat dels boxes. A dia d'avui, hi ha una vintena d'inscrits, la majoria foranis, perquè ja se sap que l'andorrà ho fa a última hora. En aquests terminis de temps, a dues setmanes de la competició, en l'edició anterior només hi havia tres inscrits. A més de Roc i Zamora, també hi és entre els candidats Edu Barceló, que voldrà treure's l'espineta de la temporada passada, quan va ser segon. Les inscripcions es poden fer a través del web www.latrineucanillo.ad.

Com a novetat, hi haurà uns premis en material de fins a 6.000 euros, obra i gràcia dels patrocinadors Viladomat i Gore-Tex, a més que pel que fa a categories, aquest any hi haurà individual masculina i femenina com l'edició anterior, i per equips en masculina i femenina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT