PUBLICITAT

Demòcrates d'Encamp es fixa en la seguretat vial a Valira Nova

  • Els quatre carrils de la carretera d'Encamp es posen en funcionament
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els quatre carrils cap a Valira Nova, ahir Foto: ANA / D. R.

Després de que ahir al matí es posés en funcionament els quatre carrils al tram de la CG2 que va a Valira Nova, els consellers generals demòcrates d'Encamp, Aleix Varela, Carles Ensenyat i Xavier Montané, van dir que faran un seguiment de les mesures de seguretat proposades. A més, van assegurar que seran vigilants per tal que els criteris tècnics que s'hi han utilitzat també s'apliquin a la resta de la xarxa viària.

També van explicar que el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, sempre ha estat sempre molt receptiu a la problemàtica de la seguretat a la carretera, i que amb la seva resposta «s'esvaeixen els dubtes respecte a si hi havia un tracte diferent a la zona encampadana». I que els hi portarà a vetllar per que la resta de carreteres garanteixin també aquesta seguretat.

L'únic que van lamentar els consellers és que, tenint en compte que l'ampliació de la xarxa viària a quatre carrils està inacabada en molts trams, es podria haver posposat la posada en funcionament de les quatre vies a Valira Nova, ja que «no és un tram susceptible de retencions i els carrils no tenen continuïtat en cap dels dos sentits».

L'habilitació dels carrils va ser efectiva ahir un cop instal·lats els radars, que controlaran la velocitat tant de pujada com de baixada a l'alçada dels semàfors, desplaçats uns 50 metres més al nord. La velocitat màxima permesa del tram és de 60 quilòmetres per hora.

D'altra banda, El Comú d'Encamp limitarà, a partir d'avuí, la circulació de vehicles per la carretera de les Riberaigües durant l'horari de sortida de les escoles. Aquesta mesura s'ha pres tenint en compte l'afluència de vehicles que hi circulen, la sortida dels alumnes de les escoles i que l'amplada de la via és reduïda. Així, s'ha limitat la circulació de vehicles en un sentit únic de la marxa, direcció sud fins a la rotonda de Ràdio Andorra, de les 16.30 fins a les 17.15 hores, els dies en què hi hagi servei escolar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT