PUBLICITAT

Andorra comença l'any perdent visitants

  • A diferència dels espanyols, els francesos presenten una tendència positiva
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns turístes esquiadors es fan una foto Foto: ÀLEX LARA

El mes de gener van entrar al país 580.967 visitants, el que es tradueix en una tendència mensual del 0,1% negativa, i una tendència interanual del 0,2% negativa. El motiu principal és la davallada del nombre d'excursionistes, és a dir, dels visitants que no pernocten al país.

Dels 580.967 visitants, 356.133 (61,3%) van ser excursionistes, mentre que 224.834 turistes (38,7%).

Per nacionalitats, les dades mostren que els visitants espanyols presenten una tendència negativa a causa del descens d'excursionistes i malgrat la tendència positiva dels turistes. En canvi, els visitants francesos presenten una tendència positiva gràcies a les variacions positives tant dels excursionistes com dels turistes.

Prenent com a referència només els turistes, la tendència del gener va ser a l'alça, amb una variació mensual del 3,3%, situant la tendència anual respecte al mateix mes de l'any passat en un 30,6%. Per nacionalitat, els turistes de totes les nacionalitats presenten tendències positives tant en la mensual com en l'anual.

Respecte als excursionistes, durant el mes de gener se'n van comptabilitzar 356.133, situant la tendència mensual en un 1,4% negativa i la tendència anual també en valors negatius, d'un 9,5%.

Les dades mostren que la majoria de visitants, un 47%, vénen en família, seguits de prop pels que ho fan en parella, en un 33%. Pel que fa al nombre de nits que es queden els turistes, al mes de gener la mitjana va establir-se en 3,9 nits, sent els d'altres nacionalitats els que més nits es van quedar, un total de sis, mentre que els espanyols ho van fer 3,6 nits de mitjana i els francesos 3,3.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT