PUBLICITAT

Les matriculacions tornen a precipitar-se un 14%

  • Es trenca la tendència de recuperació apuntada des del novembre passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Exposició de cotxes durant la fira de l'automòbil, el juny passat Foto: TONY LARA

Les matriculacions de vehicles van tornar a experimentar un retrocés al febrer, després d'alguns mesos amb diferencials positius en comparació amb els mateixos mesos de l'any anterior. Aquest febrer, es van vendre un 14% menys d'automòbils que no pas el mateix mes del 2011, quan es van vendre un total de 142 vehicles.

Durant el darrer mes es van vendre 122 automòbils. Això és un descens del 14% en comparació al febrer anterior, quan creixia en relació al 2010. Aquestes dades trenquen amb la tendència de recuperació que semblava apuntar-se des del novembre passat. De fet, aquell mes les vendes van ser un 1% superiors a les del mateix període del 2010, i al desembre també créixer un 5%. Al gener passat semblava que es consolidava la tendència a la recuperació del sector, quan es va registrar un creixement de les matriculacions del 18% en relació al 2011.

El 80% dels cotxes matriculats durant els dos primers mesos de l'any són turismes i el 20% restant tot terrenys. Gairebé una quarta part dels són de gasolina, mentre que el dièsel ocupa la resta del mercat. Val apuntar que l'any 2011 es va tancar sent un 27% els turismes de gasolina matriculats i un 73% dièsel.

La marca que més èxit ha tingut aquest febrer ha estat Volkswagen, de la qual s'han venut 16 cotxes. BMW n'ha venut 13 i Ford 11, mentre que de Land Rover se n'han matriculat 10. Val a dir que Seat ha passat de vendre dos vehicles el gener a matricular-ne vuit aquest febrer, i de Nissan se'n van matricular set aquest últim mes, mentre que al gener se'n van vendre tres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT