PUBLICITAT

Concerts, conferències i tallers, menú de la Setmana cultural

  • La capital convoca una quinzena d'activitats obertes al públic entre el 5 i el 8 de març
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Manubens, Rabadà i Sanz, ahir en la presentació de la Setmana Foto: ANA

La cinquena edició de la Setmana Cultural de l'Institut de Música de la capitaltindrà lloc a partir del 5 de març i fins al 8, informa l'Agència de Notícies. En aquesta ocasió, s'ha decidit ampliar el nombre d'activitats obertes al públic per així acostar la cultura a tota la societat. Així, de les setze activitats programades, cinc seran obertes a tothom, entre les quals hi haurà l'Intermezzi Musicali, una conferència i audició de Toni Gilbert, un concurs d'interpretació, un concert de l'Ensemble Diapasó i una màsterclass a càrrec del violinista Ashan Pillai.

L' Institut de Música del Comú d'Andorra la Vella celebra des de fa cinc anys la Setmana Cultural, durant la qual ofereix activitats per als alumnes que els permeten tenir contacte amb altres disciplines musicals que no són les que estudien habitualment. D'entre les activitats més destacades que s'oferiran al públic en general, una de les que més gent sol atraure és el concurs d'interpretació, que tindrà lloc el 7 de març. En les darreres edicions es tractava d'un concurs fantasma, ja que els artistes feien la seva interpretació rere un paravent. Enguany, però, s'ha eliminat l'anonimat i els músics tocaran a cara descoberta. Els alumnes que hi participin es dividiran en tres categories d'edats, i en cada categoria s'atorgaran dos premis. El primer serà la gratuïtat de la matrícula de l'Institut de Música per al curs següent i el segon serà un abonament per al Festival Internacional Narciso Yepes. A més, es donarà un únic premi especial que inclourà la matrícula i beca per a l'Institut de Música. El jurat serà extern i estarà format per quatre membres professionals de la música.

Altres tallers oberts al públic seran les audicions Intermezzi Musicali, comentada pel professor Mario Raviola, i que tindrà lloc el 5 de març. L'endemà, Toni Gibert oferirà una conferència sobre la 9a simfonia de Beethoven. El 8 de març s'ajunten dues activitats. D'una banda, el violinista Adhan Pillai oferirà una classe magistral per als alumnes de violi i viola, i de l'altra, l'Ensemble Diapasó un concert a la sala d'actes. Aquestes, però, no són les úniques activitats, sinó que els alumnes de l'Institut també disfrutaran d'altres tallers per a ells. La cap d'estudis, Míriam Manubens, va explicar que hi ha diverses classes que es destinaran a l'estudi del moviment corporal, amb activitats diferents segons el grup a qui es dirigeixin. A més, hi haurà sessions d'invenció musical, de coneixement de nous instruments, d'orquestra i de cambra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT