PUBLICITAT

La FAC crea un programa per lluitar per les medalles als Jocs

R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Samu Ponce, en la imatge en la passada Volta als Ports d'Andorra, és un dels ciclistes emergents Foto: TONY LARA

La política de la Federació Andorrana de Ciclisme es podria resumir en una frase: Es busca revulsiu. Donat que l'afició al ciclisme creix i que de mica en mica cada temporada el nivell de molts esportistes augmenta, la FAC ha instaurat un programa per a menors de 40 anys que combina entrenaments, competicions i sobretot competitivitat, per tal que els escollits lluitin posant tota la carn en la graella si el que volen és representar Andorra als pròxims Jocs dels Petits Estats de Luxemburg 2013. Amb això, es treballarà amb dues llistes, una per al ciclisme de carretera amb 15 homes i una dona, i una altra per a la bicicleta de muntanya, amb cinc corredors. Tot vinculant l'Sprint Club Andorra i l'Agrupació Ciclista Andorrana.

El programa està dirigit a aquestes dues modalitats, amb l'extra de la lluita contra el rellotge, on en principi qui haurà de batallar per aquesta plaça serà David Albós. El corredor de Llorts serà una de les principals armes dels 16 escollits per ser a Luxemburg, i entre ells hi ha noms coneguts com Miquel Afonso, Guy Diaz, Julio Pintado i Ariadna Tudel, i d'altres aspirants, com Samu Ponce, una de les grans promeses del ciclisme andorrà, a més d'Albert Gómez, José Frederico Morais, Dodo Guillad –està competint amb l'equip nacional d'esquí de muntanya, juntament amb Albós– Alain Valls, Javi Martín, Edu López, Tommy Castellet i Ricardo Mendes. Entre ells també s'hi troben dos juvenils, Ramon Seco i Cristian Revert, que estan en condicions, segons la FAC, de poder estar preparats per d'aquí a un any. En btt els corredors són Adrià Urcelay, Iván Vila, Àlex Bellera, Albert Turné i, novament, Guy Diaz.

EL PROGRAMA / La idea de la Federació és que el programa de cara als Jocs de Luxemburg funcioni paral·lelament a la programació anual habitual, tant en ruta com en btt. Així, per a l'equip de ciclisme el programa planteja entrenaments programats i curses federatives oficials, a més dels Campionats d'Espanya i els Campionats de Catalunya per als dos juvenils, Seco i Revert. Segons avanci la temporada, es valorarà els ciclistes pel seu rendiment tant en competició com en els entrenaments, depenent de la implicació i motivació.

Així, al final d'aquest any 2012 es farà una selecció de sis corredors, i una vegada conegudes les places disponibles és realitzarà una altra criba. Pel que fa a btt, la selecció serà de tres a finals d'any, i d'aquests tres aniran als Jocs quantes places s'atorguin a aquesta especialitat. Entre les curses que faran els corredors de tot terreny serà la Volcat a Lleida, el Campionat de Catalunya, la Copa Catalunya i els Campionats d'Espanya, a més de diferents estades de preparació.

TREBALL AMB LA BASE / A banda del programa específic per als Jocs de Luxemburg, la temporada de la FAC inclou les categories inferios i de formació. Els cadets Joel Ponce i Ivan Diaz continuaran evolucionant amb la disputa aquesta temporada del Campionat de Catalunya de ciclisme en ruta, mentre que en btt Ibai Urcelay, de categoria aleví, formarà part també de les curses del campionat català.

DESCENS I TRIAL / La FAC no només viu del ciclisme i la btt, així que té també programades les temporades en descens i trial. En la disciplina de descens, els tres components de l'equip són de l'Sprint Club: Àlex Vàzquez, Albert Barilaro i Ricard Ferreira, i disputen el 4 de març l'inici de la Copa d'Europa, a la Vall d'Uixó (Castelló), a més del Campionat d'Espanya i el Català. Pel que fa al trial UCI, els protagonistes de la campanya seran els joves Quim Altés, Albert Rodrigo, Efren Frases i Ian Fernández, aquests de l'Sprint Club, i Xus Medrano de l'ACA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT