PUBLICITAT

El PS demana al Govern que cessi a Delgado

  • Per les declaracions recomanant l'adquisició d'una assegurança privada per garantir l'atenció sanitària i plans de pensió
01032012-ps
El president del PS, Víctor Naudi, i la consellera general socialdemòcrata Mariona Gonzàlez durant la roda de premsa. Foto: ANA / M. C.
El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Víctor Naudi, ha demanat aquest dijous durant la roda de premsa setmanal del partit al cap de Govern, Toni Martí, que cessi al president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Delgado, per les seves declaracions recomanant l'adquisició d'una assegurança privada per garantir l'atenció sanitària. Naudi ha indicat que les afirmacions de Delgado "no són admissibles" i creen "alarma social" i ha assegurat que són "la confirmació que volen asfixiar el sistema de seguretat social fomentant les assegurances privades".
El PS ha demanat aquest dijous al cap de Govern, Toni Martí, que "responsablement" cessi el president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Delgado, de les seves funcions "per fer que els sistema tiri endavant". Així ho ha manifestat el president del partit, Víctor Naudi, qui ha criticat que Delgado creï alarma social, perquè considera que la seva obligació és "gestionar la CASS perquè sigui viable i garantir les prestacions i el futur de l'entitat".

Naudi també ha afirmat que Delgado actua com un administrador d'una empresa en liquidació i de les seves declaracions es dedueix que "es vol finiquitar la CASS promocionant les assegurances privades".

El president del PS ha manifestat que el president del Consell d'Administració de la CASS no es podia permetre dir als joves que s'han d'assegurar en una companyia privada per garantir la seva pensió, ja que "el Govern ja els ha dit que potser no trobaran feina al país i només falta que els ho posin més difícil perquè no creguin en el país". Així mateix, que a les persones d'entre 60 i 64 anys que han estat cotitzant durant anys i ara veuen a prop la seva jubilació els diguin que potser no cobraran la pensió "és una estafa", ha opinat Naudi.

Per la seva part, la consellera general socialdemòcrata Mariona Gonzàlez, ha indicat que el Govern aplica la "política de la por" perquè quan s'introdueixin altres canvis "la gent cregui que no hi ha més remei que fer retallades". En aquest sentit, ha volgut tranquil·litzar els ciutadans de l'angoixa que ha transmès Delgado i ha recordat un estudi del 1997 que vaticinava que si no es feien canvis en el sistema de salut públic, el 2008 la branca de jubilació seria superior als ingressos totals de les cotitzacions de la branca de jubilació mensuals i dels ingressos per rendiment de patrimoni o fons de vellesa. Segons ha informat Gonzàlez, el 2008, sense la reforma de la llei, encara es van guanyar diners i si s'hagués aplicat la reforma el 2007 la branca de vellesa hauria ingressat 31 milions d'euros més.

La solució, segons els socialdemòcrates, no passa per les assegurances privades ni per rebaixar la taxa de substitució sinó per augmentar les cotitzacions i fer polítiques de creixement per crear llocs de treball i obtenir més ingressos per la seguretat social.

"L'Estat ha de garantir el sistema de seguretat social i el dèficit que generi ha de ser assumit pel Govern", ha declarat Naudi. Tot i així, cal fer millores perquè el sigui viable, com ara a través del desplegament fiscal que generaria una major recaptació per eixugar el deute de la sanitat pública. En canvi, tant els onze eixos de partida del pacte d'Estat com les declaracions de Josep Delgado posen de manifest que "el PS i DA parteixen de dos models diferents'"i els demòcrates "volen sanejar les finances de l'estat aprimant-lo", ha conclòs el president del Partit Socialdemòcrata.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT