PUBLICITAT

Barcia diu que la retallada als funcionaris és una actuació "de cara a la galeria"

  • Ha dit que "no n'hi ha prou amb una reforma superficial, basada en la retallada dels salaris"
  • Cinca defensa les retallades com una mesura que s'engloba en un paquet d'accions per sortir de la crisi
01032012_barcia
El vicepresident del grup parlamentari socialdemòcrata, Gerard Barcia. Foto: ANA / MARTA TORT
El president suplent del grup aprlamentari socialdemòcrata, Gerard Bàrcia, ha dit que el projecte de llei de contenció de la despesa pública en relació al personal es tracta d'una "actuació sorollosa" basada en les "retallades pures i dures". Barcia, a més, ha explicat que el seu grup polític està disposat a negociar una reforma de la Funció Pública, però a partir dels 33 punts que van servir de conclusions de la Taula de la Funció Pública que es van elaborar al llarg de la legislatura passada.
Barcia ha argumentat la defensa de l'esmena a la totalitat del seu grup parlamentari al projecte de llei de contenció de la despesa pública en relació al personal en què l'estalvi que obtindrà el Govern "incidirà en la reactivació econòmica" ja que "a banda de generar incertesa i malestar, provoca la desaparició del cercle econòmic, evita l'activació del consum i minvarà els ingressos a la CASS".

Barcia ha assegurat que el PS és conscient de la necessitat de la reforma de l'Administarció, però que aquesta s'ha de fer a partir de els conclusions de la Taula de la Funció Pública que es van aprovar en la legislatura passada, i que "abans de retallar s'ha de posar ordre a la Funció Pública" .

Ha dit que "no n'hi ha prou amb una reforma superficial, basada en la retallada dels salaris". Són retallades, ha dit, fetes "de cara a la galeria" i que fomenten una "campanya de desprestigi que de forma injusta i populista situa els funcionaris com a culpables de la crisi".

Barcia ha afirmat que el projecte del llei del Govern és una "operació de maquillatge" ja que no hi ha "projecte de Funció Pública", i en aquest sentit ha dit que "posa de relleu una manca de sentit d'Estat". A més ha acusat el Govern d'improvisar i de fer un simulacre de negocaciació amb els funcionaris.

Ha criticat també que el punt de referència de la retallada sigui el llindar dels 3.000 euros de sou, sense tenir en compte que els salaris alts representen els funcionaris amb "més contingut i més responsabilitat". Per aquest motiu creu que es tracta de "retallades salarials sense to ni so".

Barcia s'ha mostrat partidari de "reformes amb tota la seva amplitud" i ha dit que el grup parlamentari socialdemòcrata està disposat a treballar per un projecte de llei de al Funció Pública.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha defensat davant de l'arc parlamentari el projecte de llei de contenció de la despesa pública assegurant que és una mesura necessària però no única, ja que forma part d'un paquet d'actuacions que s'estan tirant endavant per sortir de la crisi econòmica. Cinca ha afegit que a ningú li agrada parlar de retallades però que "si no fem res serà pitjor" i que el que cal és afrontar la realitat. El ministre considera que cal deixar de gestionar la funció pública des del color polític i que no és cert que es vulgui criminalitzar els funcionaris. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que entenen com està la situació i perquè els demanen aquest esforç.
Cinca ha assegurat que la situació que viu Andorra és la més difícil que s'ha viscut en els últims 50 anys i que "això no és fer por sinó una anàlisi realista". En referència a la intervenció del conseller socialdemòcrata Gerard Barcia, ha criticat que no es vulgui entrar en el debat amb serenor i sense crispació, i ha acusat l'oposició de fer un discurs demagògic i populista, alhora que ha lamentat que només actuïn pel rèdit polític en lloc de l'interès general.

L'esmena a la totalitat dels socialdemòcrates ha estat rebutjada per 21 vots en contra i sis a favor. A partir d'ara, la llei de contenció en la despesa pública en relació al personal segueix el seu curs parlamentari i les esmenes parcials presentades pels grups parlamentaris es debatran en la Comissió Legislativa d'Interior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT