PUBLICITAT

El nombre de visitants es manté negatiu al gener

  • Els visitants espanyols presenten una tendència negativa a causa dels excursionistes
  • Els francesos presenten una evolució positiva gràcies als excursionistes i els turistes
01032012_cues1

El mes de gener han entrat al país 580.967 visitants, el que es tradueix en una tendència mensual del -0,1%, i una tendència interanual del -0,2%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística que ha posat de relleu que per nacionalitats, aquest mes de gener destaquen les tendències mensuals i anuals positives dels turistes de totes les nacionalitats i dels excursionistes de nacionalitat francesa. En canvi, els excursionistes espanyols i els d’altres nacionalitats presenten tendències negatives.
El mes de gener han entrat al país un total de 580.967 visitants, dels quals 356.133 (61,3%) són excursionistes mentre que 224.834 són turistes (38,7%). Això representa una tendència negativa, tant mensual com anual, del nombre de visitants durant el mes de gener, a causa de la tendència negativa del nombre d’excursionistes i malgrat la tendència positiva del nombre de turistes.

Per nacionalitat, les dades mostren que els visitants espanyols presenten una tendència negativa a causa de la tendència negativa del nombre d’excursionistes i malgrat la tendència positiva del nombre de turistes. En canvi, els visitants francesos presenten una tendència positiva gràcies a les variacions positives tant dels excursionistes com dels turistes.

Pel que fa als turistes, el mes de gener se n'han registrat 224.834, el que situa la tendència a l’alça, amb una variació mensual del 3,3%, situant la tendència anyal respecte al mateix mes de l’any passat en un 30,6%. Per nacionalitat, els turistes de totes les nacionalitats presenten tendències positives tant en la mensual com en l’anual.

Respecte als excursionistes, durant el mes de gener se n'han comptabilitzat 356.133, situant la tendència mensual en un -1,4% i la tendència anual també en valors negatius, d’un -9,5%. Per nacionalitat, els excursionistes francesos són els que presenten tendències positives tant en la referència mensual com en la interanual, mentre que les tendències dels excursionistes espanyols i dels d’altres nacionalitats són negatives.

D'altra banda, Estadística ha posat de relleu que la majoria dels excursionistes tenen com a únic motiu de visita les compres mentre que els turistes no tenen les compres com a primera opció preferent.

Les dades mostren que la majoria de visitants, un 47%, vénen en família, seguits de prop pels que ho fan en parella, en un 33%. Pel que fa al nombre de nits que es queden els turistes, al mes de gener la mitjana s'ha establert en 3,9 nits, sent els d'altres nacionalitats els que més nits es queden, un total de sis, mentre que els espanyols ho fan 3,6 nits de mitjana i els francesos 3,3.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT