PUBLICITAT

Els Verds reclamen que la CASS cobreixi l'avortament

  • El partit demana la dimissió de Delgado per promoure els plans de pensions privats
EL PEIRÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

els Verds d'Andorra han volgut fer palès el seu posicionament a favor de despenalitzar l'avortament i de defensar-lo «sense ambigüitats ni excepcions», segons van fer contar en un comunicat emès ahir. Els Verds consideren que la interrupció voluntària de l'embaràs ha d'estar «plenament garantida» com una prestació més de la CASS, per garantir que es faci en bones condicions.

Respecte al possible increment de casos davant la despenalització d'aquesta pràctica, afirmen que ni la llei obliga cap dona a avortar ni els canvis en la legislació espanyola semblen haver alterat el nombre d'avortaments al país veí.

Després de la visita del comissari europeu de Drets Humans, Thomas Hammarberg, que va instar el Govern a despenalitzar l'avortament, per evitar que les dones se sentin castigades per interrompre l'embaràs i per haver de marxar a un altre país per poder dur-lo a terme; els Verds d'Andorra van voler posar èmfasi en la necessitat de posar sobre la taula debats com el de l'avortament o l'eutanàsia, «intensament lligats a la sanitat del país».

DIMISSIÓ DEL PRESIDENT DE LA CASS / El partit polític d'Els Verds també va reclamar ahir la dimissió del president del Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, Josep Delgado, per haver recomanat plans de pensions privats.

La presidenta del partit, Antònia Escoda, va assegurar que «un càrrec polític que s'ha posat al capdavant de la CASS ha de donar solucions i no fer aquesta mena de discursos». A més, considera que a l'hora de dir que la situació és dolenta, el que cal fer és mostrar les dades de manera transparent «i no dir que estem molt malament, i ja està». Els Verds consideren que les funcions de Delgado són «la recerca i el control del bon funcionament de l'ens», i que «no es pot permetre en cap cas, aconsellar als assegurats que busquin plans de pensions alternatius».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT