PUBLICITAT

Recollint i fent ressò de les inquietuds dels escolars

  • La Comissió Legislativa d'Educació fa arribar al Govern algunes proposicions dels escolars, que ha respost comprometent-se a treballar-hi
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Guasch al costat del síndic i d'altres consellers, ahir, amb el cartell Foto: TONY LARA

El Consell General dels Joves ha de servir per alguna cosa més que per «apropar els joves al poder legislatiu». Ja s'havia dit, però no ha estat fins ara que s'ha donat continuïtat a algunes de les proposicions debatudes i aprovades pels escolars en edicions anteriors. Concretament, del vuitè Consell General dels Joves s'ha fet arribar al Govern la inquietud dels joves en relació a l'assetjament, i del novè, la preocupació per poder estudiar i treballar fora les fronteres andorranes, segons va informar ahir la presidenta de la Comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, Rosa Gili, aprofitant la presentació de la propera 10a edició del Consell General dels Joves, que ja està en marxa.

Gili va explicar que s'havia optat per donar continuïtat a aquestes dues proposicions per la «unanimitat» que hi ha dins la comissió en aquesta necessitat i perquè són «possibles de tirar endavant». Val a dir, que el Govern ja ha respost favorablement. Així, en relació a l'assetjament escolar, la ministra d'Educació, Roser Suñé, va comentar en la seva resposta a la comissió legislativa que es treballarà la qüestió amb representants dels tres sistemes educatius. Pel que fa a l'altra proposició a la què s'ha decidit donar-li continuïtat, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha explicat als consellers que les demandes dels joves es tindran en compte en el marc de les relacions amb Europa.

Dels textos que es debatran en aquesta 10a edició, encara no s'ha pensat quin podria tenir continuïtat, doncs aquestes «lleis estan encara en evolució». El donar continuïtat al treball dels escolars respon a la «demanda dels professors per incentivar els joves», segons va explicar Gili, serveix «perquè els joves vegin interès per implicar-se».

La presidenta de la comissió d'Educació també va informar que un cop feta la selecció dels textos a debatre, el proper dia 7 de març els escolars els treballaran en comissió –«reproduint el treball dels consellers»–, i el dia 21 seran votats pel ple del Consell General dels Joves. La socialdemòcrata també va explicar que en aquesta edició hi participen 661 alumnes provinents dels tres sistemes educatius, i que el Consell General dels Joves és «una manera de veure què preocupa els joves». Així, aquest any s'han plantejat temàtiques «molt actuals», tot i que algunes propostes interessants no arribaran al ple «pels criteris de selecció», que limiten l'accés de les proposicions al Consell dels Joves.

Per fomentar també la implicació del jovent, s'ha celebrat novament el concurs de cartells del Consell General dels Joves, al que es van presentar una seixantena d'exemplars i que ha guanyat Maria Guasch, de l'Escola Andorrana d'Ordino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT