PUBLICITAT

Unicef Andorra inicia la recollida d'indicadors sobre la infància

  • L'augment de famílies amb risc d'exclusió i la no escolarització de nens són algunes dades
C. G. / P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marta Alberch i Carme Gracia, en la presentació de l'informe d'Unicef a BPA, ahir Foto: ÀLEX LARA

per aconseguir una de les recomanacions que des d'Unicef es dóna internacionalment, la comissió andorrana iniciarà en breu una recollida de dades per tenir indicadors que demostren l'estat de la infància de cada país. Andorra és un dels països que no disposa d'aquesta base de dades i no hi figura en l'informe anual que des d'Unicef s'edita per fer una radiografia sobre l'estat mundial de la infància i que aquest any porta el títol ‘Infants en un món urbà'.

La directora del Comitè Nacional d'Andorra per Unicef, Marta Alberch, va manifestar que la recollida d'informació sobre les dades dels infants d'Andorra consistirà en reunir tots aquells indicadors que institucions com els comuns i també el Govern disposin de manera separada, i d'altra informació que no estarà registrada i unificar-la amb un únic registre per disposar de l'estat de la infància al Principat. «Ara mateix no sabem exactament quantes famílies hi ha en situació de risc d'exclusió i si hi ha nens que no estan escolaritzats, així com la informació de tots els serveis socials que s'ofereixen, l'objectiu es posar totes aquestes dades en un sol lloc», va explicar Alberch.

RISC D'EXCLUSIÓ / Altres de les recomanacions de Unicef és la tenir en compte aquesta situació de risc d'exclusió. En aquest cas, Andorra ja pateix aquest tipus de problemes. «Ens preocupa l'augment de les famílies que necessiten els serveis socials degut a la crisi i a les situacions d'atur», va comentar Alberch. La directora del Comitè Nacional també va manifestar que a Andorra s'agreuja aquesta situació de risc d'exclusió perquè en molts casos es manca del suport de la família.

Els recursos per fer front a situacions de risc i també a l'augment de la criminalitat juvenil que es dóna arreu del món, en part com a conseqüència de la crisi, hi són a Andorra, però segons Alberch ha de ser des del ministeri corresponent el que s'ha de responsabilitzar per a que aquests recursos s'apliquin.

Finalment entre les recomanacions per millorar l'estat de la infància hi figura garantir la planificació urbana per reduir la pobresa i les desigualtats i al mateix temps amb la participació dels infants en les decisions. «Cal treballar conjuntament i tenir en compte el dret de la participació dels infants per qüestions com la planificació urbanística», va explicar Alberch donant com a exemple la construcció d'un parc.

Altres de les mesures urgents que l'organització per a la infància de les Nacions Unides recomana és la necessitat de registrar els naixements de tots els nens. Aquesta qüestió, però, no afecta al Principat encara que sí a molts altres països en vies de desenvolupament on aquests infants «són invisibles» i al no estar registrats en cap lloc no tenen cap tipus de dret. Unicef treballa perquè a cada estat aquestes qüestions milloren sempre sobreposant els drets i la millora de l'estat dels infants del món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT